MEB'in 'kumanda' uygulaması eğitimcileri çileden çıkardı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Beşevler Kampüsü'nde faaliyete geçirdiği 'kumanda' uygulaması araçlarıyla işe gelen eğitimcileri çileden çıkardı.

Kampüsün güvenlik gerekçesiyle 04 Aralık 2006 tarihinde ziyaretçi ve sivil araç trafiğine kapatılacağını duyuran bakanlık, kampüste çalışan eğitimcilerin araçlarıyla işe gelebilmeri için 30 YTL'ye uzaktan kumanda cihazı almaları gerektiğini duyurdu. Ücreti yatıran eğitimciler kumanda cihazlarına sahip oldu. Kumandaları alan personel girişlerde hiçbir değişiklik olmadığını, kampüse giren araçların kontrol olmadan giriş-çıkış yaptığını, sadece personele kumanda cihazı satıldığını ifade ederek kendilerinin aptal yerine konulduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Server Bilge yaptığı basın açıklamasında uygulamayı hukuk dışı olarak nitelendirerek "Gerekçe güvenlik ise güvenliği sağlamak idarenin görevidir, fatura çalışana kesilemez" dedi. Bu uygulamanın aracıyla işyerine gelmek isteyen personelden alınan bir haraç olduğunu vurgulayan Bilge, yaptıkları araştırmalarda paranın yatırıldığı hesap numarasının Semra Baklacıoğlu isimli bir bayana ait olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bilge, Bakanlığın 'hukuk dışı' olarak nitelendirdiği uygulamasında ısrar etmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıdıklarını da ifade etti.

Kampüse giren araçlarda kumanda cihazı bulunup bulunmadığını anlamak için kampüse giren araçları durdurarak, uzaktan kumanda cihazlarının olup olmadığını kontrol eden personel, araçlarda kumanda cihazı bulunmaması üzerine tepki gösterdi. Kampüste görevli personeller "Kendimizi keriz gibi hissediyoruz" diyerek uygulamayı eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber