'Devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumunda'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı, bunu Amerika'dan isteyeceğiz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2016 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumunda'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir ve şu anda gerek Amerika gerek Batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajlarını gönderiyor, bütün belgeleriyle göndereceğiz. Gerek Pensilvanya'daki o zat, teröristbaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı, bunu Amerika'dan isteyeceğiz. Dostlarımızın da tavrını göreceğiz." dedi.

Batı ülkelerindeki FETÖ üyelerine ilişkin de girişimlerin olacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Batı ülkelerinde olanları (FETÖ üyeleri) isteyeceğiz. Bakalım ne yapacaklar? Gönderecekler mi, göndermeyecekler mi? Bunların hepsi bir sınamadır. Bu sınamadan kim nasıl çıkacak onu da göreceğiz."

"Ortaya koyulan birlikteliğin bundan sonra da olacağına inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama, yürütme ve yargı organlarının çok daha koordineli çalışacağına inandığını vurgulayarak, "Bu darbe girişiminin olduğu bugünlerde gerek Anayasa değişikliği konusu gerekse bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak önemli adımlar noktasında bunun partiler arasında bir ortak payda olduğunu görüyor ve tüm liderlerin parlamentoda o ortaya koydukları birlikteliğin bundan sonra da olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Gerek emniyet teşkilatımızın gerekse askerimizin içindeki bunlara bulaşmamış askerimize, yargımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve görevlerini yaptılar." dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber