Gölbaşında şehit olan Emniyet Müdürü Acar için tören

FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar için cenaze töreni düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2016 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gölbaşında şehit olan Emniyet Müdürü Acar için tören

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar (44) için cenaze töreni düzenlendi.

Acar'ın cenazesi Adli Tıptaki işlemlerinin ardından Keçiören Belediyesine ait cenaze aracıyla Özel Harekat Daire Başkanlığına getirildi. Tekbirlerle araçtan indirilen Acar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirildi.

Törene, şehidin ailesi ile yakınları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Özel Harekat Daire Başkanlığı personeli katıldı.

Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende, helallik alınıp dua edildi. Tekbirler eşliğinde mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehidin cenazesine Bakan Çelik de omuz verdi.

Çelik, daha sonra Acar'ın ailesine taziyelerini iletti. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Acar'ın cenazesinin yarın Artvin'in Yusufeli ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

"Yarından itibaren her şeyin stabil olacağı inancındayız"

Çelik, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorumlulara yönelik idam cezasının uygulanması taleplerinin sorulması üzerine Çelik, bu darbe girişiminde bulunanların hak ettikleri cezaları almaları gerektiğini ifade etti.

Çelik, Türkiye'nin ekonomisinin son yaşanan gelişmelerden nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Devletin bütün kurumları yerli yerinde. Kısa süre içerisinde bu problemi atlatacak güce, iradeye sahip olduğumuzu çok şükür hep beraber gördük. Yarından itibaren her şeyin stabil, normal hale geleceği inancı içerisindeyiz. Bununla ilgili kurum ve kuruluşlar toplantılarını gerçekleştiriyor. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı olacağı inancı içerisinde değiliz. Ama bir gerçek var. Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi sadece içerideki hainleri değil, dışarıda da bir çok haini rahatsız ediyor. Türkiye kalkındığı zaman bunun ne olacağını herkes çok iyi biliyor. Bu coğrafya bizim coğrafyamız. Bu coğrafyada Türkiye'nin güçlü bir şekilde vaziyet etmesini istemiyorlar. Bütün engeller hem içeriden hem dışarıdan bunun için tezgahlanıyor. Şehit kardeşlerimiz de 78 milyonun refahı, mutluluğu, geleceği için canlarını verdiler, en büyük görevlerini yaptılar. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber