Darbe aslında saat 03:00'te başlayacaktı

Tüm Türkiye darbecilerin neden herkesin uykuda olduğu bir vakitte değil de, aptalca bir saat olan ve herkesin ayakta olduğu bir saat olan 22:30'da başlattığını merak ediyor. Bu olayın ayrıntısı da bugün ortaya çıktı. Darbe aslında saat gece yarısı 03:00'te başlayacaktı. Ancak özel kuvvetler komutanlığındaki bir astsubay darbenin didiş seyrini değiştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe aslında saat 03:00'te başlayacaktı

FETÖ'cü askerlerin İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, yıllarca unutulmayacak bir kahramanlık görüldü.

Yönetime el koymaya kalkışan Tuğgeneral Semih Terzi, 20 kişilik FETÖ'cü grupla birlikte grupla Özel Harekat Birliği'ne hareket etti. Karargah'ta bulunan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, Terzi ve yanındaki FETÖ'cü gruba ateş açtı. Tuğgenerali alnından vuran ve 7 kişiyi tek başına etkisiz hale getiren Halisdemir, şehit oldu.

3'de başlayacaklardı

Darbeci askerlerin işgal etmeye kalkıştığı Genelkurmay mesaj sisteminden FETÖ'cü birliklere gönderilen sıkıyönetim talimatı ortaya çıkmıştı. Saat 03.00'den itibaren yönetime el konulacağı ve sokağa çıkma yasağının ise 06:00'da başlayacağı belirtilmiş, darbenin seyri Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığının ardından değişmişti.

FETÖ'cü generali alnının ortasından vurdu!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber