Tüketici ekonomiye sahip çıktı

Tüketici, Türkiye'nin yaşadığı hain kalkışmaya teslim olmadı. Pazar gününden itibaren perakendede satıştaki kayıp sadece % 10'da kaldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Temmuz 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüketici ekonomiye sahip çıktı

Darbeyle seçilmiş hükümeti yıkmak isteyen FETÖ'nün amaçlarından birisi de ekonomiyi durdurmaktı. Ama beklendiği gibi olmadı ekonomi yönetiminin çabalarıyla darbe teşebbüsünün etkileri sınırlı atlatıldı. Ekonominin dinamosu olan perakendede de patron-işçi dayanışmasıyla tüketiciye moral verildi. Cumartesi günü AVM'ledeki mağazalar açılıp hayat normalleştirildi.

PAZAR GÜNÜ TOPARLANDI

Bazı AVM'ler ise hain kalkışmanın sabahında, kapılarını öğlene doğru açtı. Birkaç marka dışında AVM içinde mağaza açmayan marka yok gibiydi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, cumartesi günü ziyaretçi sayısındaki kaybın yüzde 60 olduğunu, pazar günü ise bunun yüzde 15'e gerilediğini söyledi. İstinye Park'ın Genel Müdürü Uğur Berk de, normalleşmenin pazartesiden itibaren başladığını açıklayarak, "Tüketici pisikolojisi hızla düzelmeye başladı" dedi. Sektördeki kaybın dün itibarıyla da yüzde 10'a gerilediği belirtildi.

MAĞAZALARA KOŞTULAR

Perakendenin patronları cumartesi günü mağazaları ziyaret etti. Ziylan Grup'un sahibi Mehmet Ziylan, "Kalkışmanın sabahında mağazalarımızı açtık. İşimizin başına geçtik. Bölge müdürlerimizi mağazadaki personelin yanına gönderdik. Moral çok önemli" dedi.

PSİKOLOJİ HIZLA DÜZELİYOR

BirleşmişMarkalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, perakende patronlarıyla cumartesi günü mağaza ziyaretleri yaptıklarını açıkladı. Personele ve tüketiciye moral vermeyi hedeflediklerini belirten Kariyo, "Herşeye rağmen Türkiye güçlü bir ülke. Bu sıkıntının altından kalkacaktır" dedi. KDM Danışmanlık'ın sahibi Murat İzci de, tüketici psikolojisinin hızla toparlandığını söyledi. İzci, "Türk tüketicisi sürece çok çabuk adapte olacak. Kayıplar süratle azalıyor" diye konuştu.

ÖZGE YAVUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber