8 bin FETÖ'cü kopyayla TSK'ya girdi

FETÖ'nün başarısız darbe girişimiyle ilgili soruşturma derinleştikçe, kirli oyunları da bir bir ortaya çıkıyor. Örgütün, 2000-2013 yılları arasında askeri okulların sorularını çalarak, TSK'ya 8 bin subay sızdırdığı belirlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Temmuz 2016 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
8 bin FETÖ'cü kopyayla TSK'ya girdi

Cuntanın askeri darbe girişimi, terör örgütü FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ele geçirmek için yaptığı kirli oyunları da ortaya çıkarmaya başladı. Ele geçen belgelere ve yapılan incelemelere göre, FETÖ 2000 yılından itibaren subay ve astsubay yetiştiren harp okulu ve askeri lise sınav soruları çalarak TSK'ya sızmış. FETÖ'nün bu şekilde TSK'ya sızdırdığı 8 bin subaydan bir kısmının yarbay rütbesine ulaştığı belirlendi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun FETÖ'ye dair 'İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında sahte delil üretildiği' iddiasıyla sürdürdüğü soruşturmada ele geçen belgeler ve YÖK'ün yaptığı incelemenin sonuçlarının, 15 Temmuz askeri darbe girişimine yönelik ana dava ve delillerden biri olması bekleniyor.

Soruşturma kapsamında adı geçen 15'e yakın general ve 50'den fazla üst düzey subayın isimlerin tamamının cuntanın darbe girişimi nedeniyle tutuklandığına dikkati çeken yetkililer, söz konusu askerlere ilişkin araştırmalarda FETÖ'nün son 16 yılda 8 bin örgüt üyesini TSK'ya nasıl yerleştirdiği de belirlendi.

TÜM SORULARI ÇALMIŞLAR

Darbe girişimi öncesi Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) bir üst düzey görevlinin yaptığı incelemeye göre, 2000 i8 2013 yılları arasında Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 8 bin askerin, okudukları okulların sorularını sınav öncesinde alarak TSK bünyesine sızdığını belirledi. Üst düzey görevli, bu şekilde askeri liselere giren FETÖ üyesi subayların bugün üstteğmen ve yüzbaşı; harp okullarında okuyanların ise binbaşı ve yarbay rütbeleri ile görev yaptığına dikkati çekti.

YAVER İTİRAF ETMİŞTİ

FETÖ'nün, 1986 yılındaki sınav sorularını da önceden temin ettiği ve bu sebeple 1994 yılında mezun olan subayların da mercek altına alındığı öğrenildi. Darbe girişimiyle ilgili yakalanan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan ifadesinde, 1989'da girdiği Işıklar Askeri Lisesi sınavından bir gün önce soruların FETÖ'cüler tarafından kendisine getirildiğini ve okulu kopya ile kazandığını itiraf etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber