Trende internet ve rail miles dönemi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara-İstanbul hattında çalışan Başkent ve Cumhuriyet Ekspreslerinde ücretsiz internet kullanımı ile tren yolculuklarında puan kazandıracak rail miles kartı kullanımı başladı. TCDD Genel Müdürlüğü, Avea ve Vakıfbank ile protokol imzaladı.

Bilkent Oteldeki imza töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demir yollarının son dönemde bir kabuk değişimine girdiğini, imajını yükseltmek için son teknoloji ürünlerini trenlerde kullanmaya başladığını söyledi.

''Dizüstü bilgisayarını getir, trende hoşça vakit geçir'' sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde Ankara-İstanbul hattında çalışan Başkent ve Cumhuriyet Ekspreslerinde yemekli vagonun ön ve arkasındaki vagonlarda yolcuların kesintisiz internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanacaklarını bildiren Karaman, denemelerde kesintisiz internet erişiminin sağlandığını kaydetti.

Karaman, bu hizmetin önümüzdeki yıl devreye alınması öngörülen hızlı tren işletmeciliğinde de verileceğini, talebe göre internet hizmetini diğer ana hat trenlerinde de uygulamayı düşündüklerini söyledi.

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan da bugünden itibaren Avea'nın trenle seyahat edenlere sınırsız ve kesintisiz internet imkanı sağlayacağını belirtti. Uygulamanın, hem internet kullanıcılarına hem de trenlere bir katma değer sağlayacağını belirten Türktan, Cumhuriyet ve Başkent Ekspresleriyle seyahat eden yolcuların internet hizmetinden yararlanmak istemeleri halinde bilet isterken bunu belirtmelerinin gerektiğini kaydetti.

-RAİL MİLES KARTI-

TCDD Genel Müdürü Karaman, Türkiye'de kredi kartı kullanımının yaygın olduğunu, yolcuların nakit para yerine kredi kartıyla bilet almalarını sağlamak ve biriken puanlarıyla yolculuk yapmalarını imkan vermek amacıyla rail miles kartını da kullanıma açtıklarını belirtti. Karaman, bu kart sahiplerine yılbaşı, bayram ve diğer özel günlerde promosyon amaçlı uygulamalarda yapılacağını bildirdi.

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman da Vakıfbank'ın ve TCDD'nin daha iyi hizmet ve rekabet için son dönemde kendisini yenileyen iki kurum olduğunu ifade ederek, hava ve deniz yolunda uygulanan mil kartın Vakıfbank aracılığıyla demir yollarında da kullanılmasının önünün açıldığını söyledi.

Karaman özellikle hızlı tren işletmeciliğine geçildiğinde mil kartın çok daha fonksiyonel ve yaygın kullanılacağını düşündüklerini belirtti.

Açıklamaların ardından üç genel müdür ilgili protokolleri imzaladılar.

TCDD Genel Müdürü Karaman, internet kullanımının neden iki vagonla sınırlandırıldığına ilişkin bir soru üzerine talebin çok olması halinde diğer vagonlara da internet bağlantısı sağlayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber