Deve'nin faturası THY'ye...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son RJ100 tipi yolcu uçağının iade edilmesini Atatürk Havalimanı apronunda deve keserek kutlayan THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, inceleme tamamlanıncaya kadar görevden alındı. Kesilen devenin aprona izinsiz sokulduğu, faturanın ise THY'ye kesildiği ortaya çıktı Filodaki son RJ100 tipi yolcu uçağının iade edilmesini Atatürk Havalimanı apronunda deve kurban ederek kutlayan THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can görevinden alındı. Can, başlatılan inceleme tamamlanıncaya kadar genel müdür emrine verildi.

Deve izinsiz aprona girdi

Yaklaşık 800 kiloluk devenin, aprona nasıl girdiği de Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri M. Vedat Müftüoğlu'nun açıklamasıyla ortaya çıktı. Sözlü olarak Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkilileri ve Emniyet'ten izin alındığını ifade eden Müftüoğlu, ?Sözlü izin işe yaramaz. Deveyi aprona sokmak için benden herhangi bir izin talebinde bulunulmadı. Bu işi organize eden sonuçlarına katlanacak. Valilikten izin aldık demeleri de şık değil. Bu birbirimize olan güvenimizin kaybettiğini gösteriyor" dedi.

Fatura THY'ye

Apronda kurban edilen devenin 5 bin 10 YTL'lik faturasının THY Teknik A.Ş. adına kesildiği belirlendi. THY ise paranın teknik personel arasında toplandığını açıklarken, Genel Müdür Temel Kotil muhasebe kayıtlarında böyle bir faturanın bulunmadığını belirterek, "Düzmece olabilir" dedi.

Küçükoğlu İnşaat Petrol Ürünleri Tekstil Ticaret Şirketi tarafından kesilen önceki güne ait faturada KDV dahil fiyat 5 bin 10 YTL 86 YKr olarak belirtilmiş. THY Basın Müşaviri Ali Genç "Böyle bir fatura gelmedi. Gelse de ödemek

zorunda değiliz. Deve, THY Teknik'e teslim edildiği için fatura şirkete kesilmiş olabilir" dedi.

Apronda deve kurban ederek dünyada bir ilke imza atan THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, daha önce Kombassan'a ait Airalfa Havayolu şirketinin genel müdürlüğünü yapmıştı. Kombassan'da çalıştığı dönemde uzun sakallarıyla dikkat çeken Can'ın THY'ye transfer olduktan sonra sakalllarını kestiği, modern bir görüntü

THY'nin başını ağrıtan olay

"Apronda deve kesme" olayının kahramanı THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, teknik bölüm çalışanlarına "Uçakların teslimatını 24 Aralık'tan önce tamamlayın, deve keseceğim" sözünü verdi. Son uçağın da gönderilmesi üzerine önceki gün havalimanına getirilerek kurban edilen devenin etleri, THY personeli ve taşeron işçilere dağıtıldı.

Olayın büyük yankı yapması üzerine dün toplanan THY yönetimi, ayrıntılı inceleme başlatıldığını bildirdi. THY'nin yazılı açıklamasında, "İnceleme sonuçlanıncaya kadar Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, görevden alınarak genel müdür emrine çekilmiştir" denildi.

Bakan Yıldırım: 'Bazıları Kurban Bayramı'na erken girdi'

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, "Aklıevvel bir arkadaşın yaptığı hatayı koca bir camiaya mal etmek yanlıştır" dedi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumlunun açığa alındığını vurgulayan Yıldırım, "THY'de bazıları, herhalde Kurban Bayramı'na erken girdi. Deve kesmek marifet değil. Şirketin görevini en iyi şekilde yapması ve vatandaşın şikâyetini kesmesi daha önemlidir" diye konuştu.

Dünya basınında alay konusu oldu

Reuters haber ajansı ve BBC, Atatürk Havalimanı'nda önceki gün apronda deve kesildiğini dünyaya duyururken alaycı bir dil kullandı. BBC'nin internet sitesindeki haberde, "İyi yapılan her iş kutlamayı hak eder. Ancak THY çalışanları fazla ileri giderek deve kurban etti" denildi. Reuters da "THY çalışanları iyi biten bir işi İstanbul havaalanında deve keserek kutladı, patronları görevden uzaklaştırıldı" diye yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber