Meclis, halka açık elektronik mevzuat alt yapısını geliştiriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, saygın, güçlü ve itibarlı bir parlamento için var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

TBMM'de "Mevzuat Bilgi Sistemi (MBS)" ve "Tutanak Otomasyon Sistemi" projelerinin tanıtımının yapıldığı toplantıya katılarak bir konuşma yapan TBMM Başkanı Arınç, sistem sayesinde herhangi bir kanun metnine, gerekçesine, ilk geliş taslağına, komisyondaki ve genel kuruldaki görüşme tutanaklarına saniyeler içerisinde ulaşılabileceğine dikkat çekti. Arınç, konuşmasında göreve geldiği günden bu yana, Meclis'in teknik alt yapısını güçlendirecek hızlı ve etkin bir sistem kurmayı hedeflediklerini, bugüne kadar Meclis'in birçok biriminde teknik imkanları modern bir anlayışla yenileyerek daha verimli bir yapı oluşturduklarını ifade ederek, Mevzuat Bilgi Sistemi'nin de bu teknolojik değişimin bir parçası olduğuna dikkat çekti.

"Öncelikle Milletvekillerimizin ve Meclis personelimizin kullanımına açılacak projemiz, daha sonra da internet ortamında tüm halkımızın hizmetine sunulacaktır" diyen Arınç, "Yasama Faaliyetleri Otomasyon Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Mevzuat Bilgi Sitemi ile Osmanlı'dan günümüze kadar yürürlükte bulunan tüm kanunların, kanun hükmündeki kararnamelerin ve Meclis kararlarının tamamına elektronik ortamda ayrıntılı bir şekilde çok kısa bir zamanda ulaşılması mümkün olacaktır. Bu sistem sayesinde herhangi bir kanun metnine, gerekçesine, ilk geliş taslağına, komisyondaki ve genel kuruldaki görüşme tutanaklarına saniyeler içerisinde ulaşılabilecektir. Ayrıca kanun maddeleriyle ilgili varsa Anayasa Mahkemesi kararları hakkında da bilgi edinilebilecektir. Böylece ülkemizin kaderine yön veren yasama kararlarıyla ilgili her türlü bilgi tüm detaylarıyla birlikte hızlı ve kaliteli bir şekilde isteyen herkesin kullanımına sunulacaktır" ifadelerini kullandı.

Arınç, şöyle konuştu:

"Yasama Faaliyetleri Otomasyon Projemizin diğer ayakları ise, TBMM Yasama Arşivinin Elektronik Ortama Aktarılması, Tutanak Otomasyon Sistemi ve Elektronik Kütüphane projeleridir. Bu projelerimizi tamamlamak için çalışmalarımız sürmektedir. Çok kısa zaman içerisinde onları da devreye sokarak Yasama Faaliyetleri Otomasyon Projesi'ni tamamlamış olacağız. Böylece milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm ilgililerin Meclisimizin çalışmaları hakkındaki tüm bilgilere en kısa zamanda erişimlerini sağlayacağız. Demokrasimizin kalbi olan yüce Meclisimizin teknik alt yapısını güçlendirmek, milletvekillerimize daha nitelikli yasama faaliyeti yapma imkanı verecektir. Bu projemiz bizim baştan beri uygulamaya özen gösterdiğimiz şeffaflık anlayışımızın da en açık göstergesidir. Hızlı, etkin, itibarlı ve şeffaf bir Meclis demokrasimizi de güçlendirecektir. Yaptığımız bütün bu çalışmalar, iyi bir Meclis'e sahip olma gayretlerimizin parçasıdır. Saygın, güçlü ve itibarlı bir parlamento için bundan böyle de var gücümüzle çalışacağız."

Arınç, projeyle ilgili basılan broşürün ilk satırında TBMM'nin açılış tarihinin 23 Nisan 1920 yerine 23 Nisan 1923 olarak hatalı şekilde yer almasına dikkat çekerken, "Çalışmalarımıza bir gölge düşürmesin. Gri öyle bir renktir ki, beyazın üzerinde siyah gibi durur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber