Memur zammını bütçe belirleyecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur masada zam pazarlığı yapamayacak. Maaş artışlarının bütçe sürecinde belirleneceği, niyet mektubuna girdi

I MF'ye sunulan son niyet mektubundan toplumun geniş kesimlerine ?acı ilaç? çıktı. Niyet mektubunun 14'üncü paragrafına ?maaş artışlarının bütçe sürecinde belirlenmesi? şeklinde kritik bir cümle yazıldı. Buna göre, memur zamlarının toplu görüşme masasında belirlenmesinden vazgeçilecek. Bunun yerine zamlar eskiden olduğu gibi bütçe sürecinde belirlenecek. Dolayısıyla memur maaş artışları enflasyon hedefini aşamayacak. Niyet mektubunun bir çok paragrafı, toplumun geniş kesimlerine yönelik önemli cümleler içeriyor. İşte IMF'ye sunulan mektubun satır başları: nPersonel harcamalarını belli sınırlar dahilinde tutma hedefi ile uyumlu olarak, 2007 bütçesinde yeni kamu çalışanı alımı hızında bir yavaşlama öngörülmektedir. Ayrılan personelin yüzde 50 kadar yeni alım yapılacak. Aynı zamanda ücret skalasının daha fazla daraltılmaması ve bütçeye yükün belli bir çerçevede tutulması da dahil olmak üzere, kamudaki maaş/ ücret yapısını daha rasyonel bir çerçeveye oturtulacak.

İLACA KÜÇÜK AMBALAJ

Sağlık harcamalarının kontrol altında tutulması amacıyla, tıbbi tedavi ve ilaçlardaki katkı payları değişik oranlarda uygulanacak n Devlet hastanelerindeki performansa dayalı ek ödeme sisteminin yapısı değiştirilecek, birinci basamak sağlık merkezlerinde çalışan pratisyen hekimlere yapılan ek ödemeler artacak ancak ek maliyete neden olmayacak bir şekilde yeniden yapılandırılacak. n İlaç harcamalarını kontrol altına almaya yönelik olarak aynı biyoeşdeğerlilik grubunda yer alan geri ödenebilir en ucuz ve en pahalı ilaç fiyat aralığı yüzde 22'den yüzde 20'ye düşürülecek. Jenerik ve orijinal ilaçlar arasındaki fiyat oranı yüzde 80'den yüzde 72'ye indirilecek. n Ayakta tedavide her bir başvuruya yönelik ödeme sisteminin getirilmesi, tedavinin niteliği ile uyumlu olarak ilaçların daha küçük ambalajlarda reçete edilmesi sağlanacak.

HAKLBANK SATIŞI

KDV'nin yapısını zayıflatacak ilave vergi oranı indirim veya muafiyetler getirilmeyecek. 2008 yılında uygulamaya konulmak üzere küçük işletmelerin vergilendirme sistemini kolaylaştıracak kapsamlı bir gelir vergisi reformu üzerinde çalışılacak. n Halkbank'ın satış işlemi Mayıs 2007 sonuna kadar tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber