Telefonda 'tarife paketi'ne devam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, Türk Telekomun sabit hatlarla ilgili ücret tarifelerinin iptali istemiyle açılan davayı, "tarifenin kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olduğu" gerekçesiyle reddetti.

Tüketici Dernekleri Federasyonunun, şirket hat, standart hat, konuşkan hat, hesaplı hat, yazlık hat şeklindeki yeni ücret tarifelerinin Telgraf ve Telefon Kanunundaki "makul bedel" ve "makul ölçüde kar" hükümlerine aykırı olduğu iddiasıyla açtığı dava karara bağlandı.

Danıştay 13. Dairesinin kararında, Telekomünikasyon Kurumu'nun görev ve yetkilerine, Telgraf ve Telefon Kanununda ücretlendirmeye ilişkin hükümlere ve ilgili yönetmeliğe yer verildikten sonra, Türk Telekom Yönetim Kurulu'nun 5 ayrı tarife paketi sistemine geçilmesine ilişkin kararının, Telekomünikasyon Kurulu tarafından onaylandığı anlatıldı.

Standart hattın eski tarifenin değiştirilmiş halini içerdiği, diğer 4 tarife paketinin ise müşterilere sunulan hizmet seçenekleri olduğu belirtilen kararda, tarife paketinin mevzuata uygun hazırlanıp onaylandığı, kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun bulunduğu kaydedildi.

Kararda, sabit ücretin, her an konuşma hakkı sağlanması, arayan numaranın abone tarafından görülmesi gibi ek hizmetlerin ve işletme maliyetinin karşılığı olarak alınması olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

13. Dairenin kararında, Tüketici Dernekleri Federasyonunun, Türk Telekomun, yeni tarifeleri "yüzde 80'e varan indirim" olarak tanıtmasının asılsız olduğu iddiasının ise bu dava kapsamında inceleme olanağı bulunmadığı belirtildi. Davanın reddine ilişkin karar, oybirliğiyle alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber