Telekomünikasyon kurumundan 'dinleme' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Polisten Telekom'a zehir zemberek yazı: Hatlar dolu, dinleyemiyoruz!" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


Telekomünikasyon Kurumundan, "İletişim Başkanlığına intikal ettirilmiş ve işleme konulmamış böyle bir karar bulunmadığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili bir yazı da başkanlığa gelmediği" bildirildi.

Telekomünikasyon Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından, bazı gazetelerde yer alan "dinleme" konusundaki haberlerle ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili, "yasalar gereği, hakimden aldıkları dinleme kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderdikleri halde, 'hatların dolu olması' nedeniyle dinleme yapılamadığı, bu nedenle 550 kilogram uyuşturucunun Türkiye üzerinden Hollanda'ya kaçırıldığı, konuyla ilgili İletişim Başkanlığına 'zehir zemberek' bir yazı yazıldığından" bahsedildiği ve dinleme kapasitesi ile ilgili bazı rakamlara yer verildiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin huzur ve güvenliği gibi çok önemli bir konuda hem de bir güvenlik kurumumuza atfen uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi çalışmasının akim kaldığı şeklinde asılsız ve mesnetsiz bir haber yapılma nedeni anlaşılamamıştır. Bu tür asılsız haberlerin aslında yasa dışı oluşumların işlerine yaramakta olduğu herkesçe bilinmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber