Öğrencilerden nakillere itiraz

Kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin devlet üniversitelerine gidecek olması ortalığı karıştırdı. Bazı öğrenciler gelecek öğrencileri istemediğini söylerken, nakil edilecekler de devlet üniversitesinde yeterli imkanı bulamayacaklarını düşünüyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerden nakillere itiraz

Gülseven ÖZKAN

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) aldığı kararla kapatılan üniversitelerdeki 65 bini aşkın öğrencinin hangi yükseköğretim kurumunda eğitimine devam edeceği belli oldu. Ancak hem kapatılan üniversitelerin, hem de onların gideceği kurumların öğrencileri durumdan memnun değil. Bazı devlet üniversitesi öğrencileri imza kampanyası başlatarak, kapatılan kurumların öğrencilerini okullarında istemediklerini belirtti. Nedeni ise, yerleştirme sınavlarındaki başarı sırasında iki kurum arasında fark olması.

SINIF KALABALIKLAŞACAK

Kapatılan yükseköğretim kurumlarının öğrencileri de yeterli fiziki imkanlara sahip olduklarını belirttikleri kendi kampuslarında kalarak, yabancı dilde eğitim almaya devam etme talebinde bulundu. Devlet üniversitesine nakil olan bazı üniversiteliler, gidecekleri kurumda yeterli imkan olmayacağı için ödeyecekleri eğitim ücretinde indirim istedi.

Örneğin Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim alanlar Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne, diğer programlardakiler de Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri ile birlikte İstanbul Üniversitesi'ne nakledildi. İstanbul Üniversitesi'den bir grup, 15 bin 78 öğrencisi olan Fatih Üniversitesi ile 211 öğrencisi olan Murat Hüdavendigar Üniversitesi için alınan nakil kararına sosyal medyada itiraz etti. Kullanıcılar Twitter'da açtıkları '#İÜdehakkihlalinehayır' etiketi ile gelecek öğrencilerle sınıfların kalabalıklaşacağını savunarak karara tepki gösterdi.

DEĞİŞTİRİN BU DİPLOMAYI

KAPATILAN yükseköğretim kurumlarından olan Fatih Üniversitesi mezunlarının ardından, Turgut Özal Üniversitesi'nin bazı mezunları da imza kampanyası başlatarak 'diploma değişikliği' isteğinde bulundu. Mezunlar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) muhatap aldıkları imza metninde mağdur olmak istemediklerini belirterek, diplomalarının değiştirilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber