16/12/2006 nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İngiltere Başbakan Blair, Türkiye'den ayrılıyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile Esenboğa Havalimanında ortak basın toplantısı yapıyor.

2- Başbakan Erdoğan, Karaman'da toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılacak.

- Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının ödül töreninde de bulunacak olan Erdoğan, partisinin Konya İl Teşkilatı ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İstanbul'da, Milli Türk Talebe Birliği'nin 90. yıldönümü toplantısına katılacaklar.

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Antalya Serbest Bölge'de incelemelerde bulunacak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelecek.

- Talat, Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (ANSİAD) düzenlediği toplantıda "Türkiye ve Dünyadaki Gelişmeler Işığında Kıbrıs'ta Yeni Süreç" konusunda konuşacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beyrut'ta, Sosyalist Enternasyonal'in "Lübnan'daki siyasi krizle ilgili acil eylem planı" toplantısına katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sivas Havaalanı'nın genişletilen pistinin açılış törenine katılacak.

- Bakan Şener, Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Yağmur Suyu Drenaj Sistemi ve Pis Su Bağlantılarının Ayrılması Projesi'nin temel atma törenine de katılacak.

7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da Avea bölge santralı ile Yenişehir PTTBank hizmet binasının açılış törenlerine katılacak.

8- 2007 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda...

- Genel Kurulda, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM Başkanlığı, yüksek yargı, RTÜK, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının bütçeleri görüşülecek.

9- Irak'ta mezhep çatışmalarının önlenmesi amacıyla Şii, Sünni ve Kürt gruplarla eski Baas partisi yandaşlarının katılacağı ulusal uzlaşma konferansının yapılması bekleniyor.

10- Siyasi partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Adana'da basın toplantısı yapacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin ilçe başkanlarını Ankara'da bir araya getirecek toplantı öncesi açıklamalarda bulunacak.

11- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Denizli Ticaret Odasının 80. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen törene iştirak edecek.

12- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 2,25 oranında değer kazandı.

- ABD Doları'nın Türk Lirası satış fiyatı yüzde 1,11, avronunki yüzde 2,56 değer yitirdi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 0,27 oldu.

13- Futbolda, Fortis Türkiye Kupası 3. hafta maçlarından 4'ü bugün yapılacak.

14- Hentbol Federasyonunun 1. olağan genel kurulu Ankara'da yapılacak.

15- Beko Basketbol Ligi'ne 5, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne bir karşılaşmayla devam edilecek.

16- Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde 7, Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde ise 2 karşılaşma yapılacak.

17- Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nun 2006 yılı 4. olağan toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

18- Galatasaray Sutopu Takımı, LEN Trophy eleme turu rövanş maçında, Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda, İtalya'nın Leonida Bissolati takımıyla karşılaşacak.

19- Balkan Gençler Artistik ve Ritmik Jimnastik Şampiyonası, artistik dalında Ahmet Cömert Spor Salonu'nda, ritmik dalında da Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılacak yarışmalarla başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber