MEB Anadolu Güzel Sanatlar Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 20/8/1999 tarihli ve 23792 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, Anadolu güzel sanatlar liselerinde başvuru, öğrenci seçimi, kayıt-kabul, nakil ve eğitim-öğretimle ilgili iş ve işlemleri kapsar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 5 ? Anadolu güzel sanatlar liseleri, ilköğretim üzerine 4 yıl öğrenim veren yatılı, gündüzlü ve karma okullardır. Bu okullar, öncelikle güzel sanatlarla ilgili yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 8 ? İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;

a) Yurt içindeki okullar ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki okulların 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarına ait girecekleri alanla ilgili derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4,

b) Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı öğretim yılı başında 8 inci sınıfa kaydolan öğrencilerden girecekleri alanla ilgili derslerin yalnız 8 inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4,

c) Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayarak denkliğini yaptıran öğrencilerin öğrenimlerinin son beş yılına ait girecekleri alanla ilgili derslerin yıl sonu notlarının aritmetik ortalamasının en az 4

olduğunu belgelendirenler, yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri Anadolu güzel sanatlar lisesi müdürlüklerine başvurabilirler.

İlköğretim okulu müdürlüklerince gerekli duyuru yapılarak başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerden isteyenlere bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 sayılı not durum çizelgesi düzenlenerek verilir.

Aday öğrenciler, mezun oldukları ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları not durum çizelgesi ile Anadolu güzel sanatlar lisesini tercih ederek, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-2 sayılı form dilekçe ile başvuruda bulunabilirler.

Anadolu güzel sanatlar liseleri müdürlüklerince, başvuran adayların listeleri hazırlanır ve adaylara bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 sayılı yetenek sınavı giriş belgesi düzenlenir.

Başvurular, öğrenci seçimi ve kayıt-kabulle ilgili iş ve işlemler, Bakanlıkça belirlenen takvime göre yürütülür.

Ülkemizde öğrenim görme şartlarını taşıyan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında da diğer öğrenciler gibi işlem yapılır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Öğrencilerin hastalık nedeniyle nakletmek istediği yerde öğrenimlerine devam etmelerinin gerekli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu almaları,"

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 11 ? İstekleriyle okuldan ayrılan öğrenciler, ayrıldıkları tarihten itibaren 10 gün içinde okula geri dönebilirler. Ancak 9 uncu sınıfa yeni kayıt olan öğrenciler, kayıt?kabul döneminde ayrıldıkları takdirde okullarına geri dönemezler."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin Dördüncü Bölümünün bölüm başlığı, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Eğitim-Öğretim ve Başarının Değerlendirilmesi"

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 18 ? Bu okullarda başarının değerlendirilmesi, 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 sayılı cetvel ile Ek-3 sayılı sınav giriş belgesi cetveli bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 sayılı not durum çizelgesi ve Ek-3 sayılı yetenek sınavı giriş belgesi olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 4 üncü ve 6 ncı maddelerinin (c) bentleri ile 17 nci ve 19 uncu maddeleri madde başlıkları ile yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Ekler için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber