MEB Spor Liseleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 1/2/2005 tarihli ve 25714 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Spor Liseleri Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, spor liselerinde başvuru, öğrenci seçimi, kayıt-kabul, nakil ve eğitim-öğretimle ilgili iş ve işlemleri kapsar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 5 ? Spor liseleri ilköğretim üzerine 4 yıl öğrenim veren yatılı, gündüzlü ve karma okullardır. Bu okullar, öncelikle beden eğitimi ve sporla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ülkemizde öğrenim görme şartlarını taşıyan yabancı uyruklu öğrenciler hakkında da diğer öğrenciler gibi işlem yapılır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 ? Bu okullar arasında öğrenci nakilleri;

a) Kamu görevi nakli, açıktan atanma, ilk defa göreve başlama, emekli olma, boşanma, ölüm, doğal afet, can güvenliğinin olmaması, iş yeri nakli ve iş yeri değişikliği,

b) Öğrencilerin hastalık nedeniyle nakil istediği yerde öğrenimlerine devam etmelerinin gerekli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu almaları,

c) Aynı sınıf ve aynı alan/dalda bulunmak şartıyla karşılıklı yer değiştirmek istenmesi,

d) Profesyonel sporcu olup spor kulüpleriyle sözleşme yapanların, kulübün bulunduğu yere nakil istemesi

durumlarında kontenjan bulunması ve özrün belgelendirilmesi kaydıyla ilgili okul müdürlüklerince yapılır. Nakil nedeniyle sınıf mevcudu 24'ün üzerine çıkarılamaz.

Bu maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine göre öğrenci nakillerinin yapılabilmesi için, özür tarihinden itibaren altı ay içinde başvuruda bulunulması gerekir.

Nakil için başvuru, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne ortaöğretim kurumlarındaki nakiller için belirtilen sürelerde yapılır."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 11 ? İstekleriyle okuldan ayrılan öğrenciler, 10 gün içinde okullarına geri dönebilirler. Ancak 9 uncu sınıfa yeni kayıt olan öğrenciler, kayıt-kabul döneminde ayrıldıkları takdirde okullarına geri dönemezler."

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber