Okulda şiddet TBMM'de masaya yatırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 17:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?TBMM Çocuklar ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimleri ve Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu?, 21 Aralık Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarını, 22 Aralık Cuma günü ise UNICEF yetkililerini dinleme kararı aldı.

Komisyon, çalışma yöntemlerini ve takvimini belirlemek üzere AKP Antalya Milletvekili Halide İncekara başkanlığında toplandı. İncekara, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, şiddetin son yüzyılın en önemli problemlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye'de 0-18 yaş arası 25 milyon genç nüfus olduğunu ve bu rakamın Danimarka, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerin toplam nüfusuna denk geldiğine dikkat çeken İncekara, komisyon çalışmalarının önemine değindi.

NASIL ŞARKILAR SÖYLEDİK

İncekara, ?Bizler ne yaptık, nasıl şarkılar söyledik, nasıl romanlar okuduk, çocuklarımıza nasıl davrandık ki çocuklarımız, gençlerimiz hayatlarına şiddeti soktular? dedi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda, 21 Aralık Perşembe günü MEB uzmanlarını, 22 Aralık Cuma günü ise UNICEF yetkililerini dinleme kararı alındı.

ŞİDDET YAŞANAN OKULLARA GİDİLECEK

Komisyon, konuyla ilgili tüm kurumlara yazı göndererek, komisyon çalışmalarına katkı yapılmasını talep etme kararı da aldı.

Komisyonun çalışma yöntemi ve takvimini kapsayan ?yol haritası?na göre, milletvekilleri önümüzdeki günlerde öncelikli olarak en fazla şiddet olayları yaşanan okulları ziyaret edecek. Okul ziyaretleri, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde ayrı ayrı gerçekleştirilecek incelemeler şeklinde olacak.

Komisyon üyesi CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, sadece en fazla şiddet olayları yaşanan okulları ziyaret etmeyeceklerini, örneğin hiç şiddet yaşanmayan ya da en az yaşanan okullara da gideceklerini ve nedenlerini araştıracaklarını söyledi. Gazalcı, artan şiddet olayları ve eğilimlerinin nedenlerini ve buna karşı alınacak önlemleri ortaya çıkarmak istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber