Veteriner Sağlık Çalışanları mağdur ediliyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veteriner Sağlık Çalışanları (Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri) hayvan sağlığı, hayvan refahı, hayvan ıslahı ve yetiştirilmesi ile hayvanlardan ve gıdalardan insana geçen hastalıkların önlenmesinden sorumlu ve bu alanlarda görev yapan meslek mensuplarıdır.

Bu nedenle, Veteriner Hekimler, insanların sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için hayati öneme sahip sağlıklı gıdaların yeterince toplumun tüketimine sunulmasını sağlayan, insanların can dostu hayvanların ve bunlara bağlı olarak insanların sağlığını koruyan misyona sahiptirler.

Son yıllarda bu meslek mensuplarının umursanmadığını, ancak ülkeyi salgın hastalıklar sardığında hatırlandığını ve özlük hakları iyileştirilirken unutulduğunu görüyoruz. Önceki yıllarda sığır vebası, ruam vb. salgın hastalıklarla mücadelede olduğu gibi, geçen yıl da kuş gribi salgınında bayram tatili ve gece gündüz demeden görev yapan ve yapmaya devam edecek olan veteriner sağlık çalışanları ücret iyileştirmelerinde kapsam dışı bırakılan tek meslek grubu olmuştur.

30 yıllık Veteriner Hekim 1250 YTL maaş alırken, özelleştirme nedeniyle diğer kurumlardan Tarım İl Müdürlüğüne geçişleri yapılan Güvenlik Görevlileri (Gece bekçileri) 2000 YTL, Teknisyen 2500 YTL, Şube Müdürlüğü yapanlar 3000 YTL net maaş almaktadır. Ayrıca veteriner sağlık çalışanları diğer sağlık mensupları gibi tatminkâr bir döner sermaye katkısı da almamaktadır. (Bir yılda ödenen TOPLAM döner sermaye katkısı ortalama 1.000 YTL'yi geçmemektedir.)

> Ahmet Tay (Veteriner Hekim)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber