Başbakan'la kermes pazarlığı yapan genç kız, 100 YTL'yi kaptı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Aralık 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karamanlı genç kız, kermes için yapılan bir tepsi kazanbidi tatlısını pazarlamacılığıyla bilinen Başbakan Tayyip Erdoğan'a 100 YTL'ye satmayı başardı. Erdoğan, çeşitli açılışlar için geldiği kentte büyük ilgiyle karşılandı.

Vatandaşlar Başbakan'ın otobüsünün önünü sık sık kesti. Erdoğan da otobüsün kapısından çocuklara oyuncak, gençlere ise kitap dağıttı. Bu sırada otobüse binen 20 yaşındaki Özlem Şahin, geliri yoksullara bağışlanmak üzere kermes düzenleyeceklerini belirterek, Erdoğan'dan alışveriş yapmasını istedi. Başbakan'ın bunun zaman alacağını belirtmesi üzerine genç kız, yakındaki evine giderek bir tepsi kazandibi tatlısıyla döndü. Erdoğan, genç kıza bir tepsi tatlı için 100 YTL verdi. Şahin, gazetecilere Başbakan'la yaptığı pazarlığı şöyle anlattı: "(Ne kadar ödeyeceğiz) diye sordu. Ben de 'Bu tatlının değeri 5-10 YTL, ancak siz Başbakansınız, vereceğiniz para ihtiyaç sahibi olan kişilere gidecek.' dedim. Başbakan da 100 YTL ile birlikte, arkadaşlarıma dağıtmam için kitap verdi."

Başbakan, Aktekke Meydan'daki toplu açılış ve TOKi anahtar teslim töreninde ise İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Ankara'daki Esenboğa protokol yolu için kullandığı ifadelere atıf yaptı. Erdoğan, "Bu ifadeyi aynen kendileri kullandı, bu sabah basın açıklamasında bunu söyledi. Ne dediğini duydunuz, ne dedi? 'Ben, havaalanından Ankara'ya girişin ne kadar çabuk değiştiğini gördüm.' Çünkü takriben 1,-1,5 yıl kadar önce yine gelmişti. Geldiğinde bunların hiçbiri yoktu; ama şimdi Esenboğa Havaalanı değişmiş, Esenboğa'dan Ankara'ya giden Turgut Özal Bulvarı inşa edilmiş. Dedim ki, 1,-1,5 sene sonra geldiğinizde, bunun da değiştiğini göreceksiniz. Niye? Çünkü biz artık farklı bir Türkiye'yi yeniden inşa ediyoruz." diye konuştu. Karaman, Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber