Lider okul müdürleri geliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 06:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, geleceğin liderlerini yetiştirecek lider okul müdürleri projesi için düğmeye bastı.

Projenin amacı, eğitim heyecanıyla dolu, profesyonel okul müdürleri yetiştirmek

Milli Eğitim Bakanlığı ılköğretim Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje ile Okul Yönetimleri Geliştirme Programı (OYGEP) uygulamasında ilk adım atıldı. Türkiye çapında okul müdürlerinin yeni eğitim sistemine göre eğitilmesinin amaçlandığı proje için 5 üniversiteden 13 öğretim üyesi, 2 yabancı uzman, 4 ayrı sınıfta, 10 yeterlilik alanında, 2 haftalık eğitim verecek.

Okul yöneticiliği deneyimine sahip yüksek lisansı tamamlamış ve meslekte 21 yılı geçmeyen 188 eğitimciye, ?Değişim yöntemi, yenilenen ilköğretim programı, yönetimde ahlaki ve sosyal sorumluluk, bilgi ve iletişim teknolojileri, bir insan olarak okul müdürü, eğitim liderliği, iletişim, okul, aile ve toplum ilişkileri, farklı yönetim becerileri, proje hazırlama becerilerinin? aktarımı yapılacak. Proje kapsamında okul yöneticilerinin öğretmek yerine öğrenmeyi merkeze alan, bilginin aktarılmasını değil yeniden üretilmesini hedef alan, dersleri sınıf duvarlarının ötesinde, hayatın merkezine yerleştiren okul yöneticileri yetiştirilmesi hedefleniyor. Yenilenen ilköğretim programı ile ilgili öğretmenlerin deneyimleri modelin içerisinde yer alacak. Öğrencilere destek olacak, velileri ikna edecek ve onların beklentilerini karşılayacak müdürler yetiştirmeyi öngören proje ile okul yöneticilerinin yönetim kapasitesinin arttırılması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, formatörlere, ?Sizler geleceğin liderlerini yetiştiren liderleri yetiştireceksiniz. Bu projeye çok büyük önem veriyoruz. Bunun bilincinle hareket edeceğinizi, eğitim modelimizi daha yukarılara çıkaracağınızdan şüphem yokî diye seslenirken, ılköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Yüksel Özden de, "ıhraç edilebilecek bir eğitim modeli üzerinde duruyoruz. Proje bitirildiği zaman tam anlamıyla bir eğitim modeli olacak? dedi. Proje hakkında bilgi veren İlköğretim Genel Müdür Yüksel Özden ise, ?İhraç edilebilecek bir eğitim projesi üzerinde çalışıyoruz. Projede okul müdürlerinin büyük rolü var. Öğretmenlere rehber olacak, destek olacak, velilere, öğrencilerin bu konudaki sorularını cevaplandıracak bir okul yöneticisi modeli istiyoruz? diye konuştu. Şu anda ilköğretim okullarında 35 bin ilköğretim okulu müdürü hizmet veriyor. OYGEP'in ana hedeflerinden biri olarak, 15 bin okul müdürüne lider yönetici eğitiminin verilmesi amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın buradan yola çıkarak ulaşmak istediği kitle ise yaklaşık 9 milyon öğrenci ve bu öğrencilerin velileri olarak gösteriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber