Yargıtay ?yoksunluk tazminatı' dönemini başlattı: Çarpanı tazminat çarpacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay ?yoksunluk tazminatı' dönemini başlattı. Yargıtay'ın bir davada verdiği karara göre trafik kazası sırasında çarpan aracın sahibi çarptığı aracın sahibine dört bin YTL yoksunluk tazminatı ödeyecek. Karar emsal teşkil edecek

YARGITAY, trafik kazası sırasında çarpan aracın sahibinin, çarptığı aracın sahibine aracı tamir oluncaya kadar ?yoksunluk tazminatı' ödemesi gerektiğine karar verdi. Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 17. Hukuk Dairesi ?Fırıncı olan davacı, kazaya uğrayan aracını ekmek dağıtım işinde kullanmaktadır. Kaza nedeniyle aracını kullanamadığı sürenin delillerine göre değerlendirilerek davacı lehine, araç yoksunluğu tazminatına hükmedilmesi gerekir' hükmüne vardı. Olay şöyle gelişti: Fatsa'daki kazada kamyon sürücüsü H.Y., S.Ş.'ye çarptı. Görevliler, kamyon sürücünün hatalı olduğuna karar verdi.

FIRINCI olan S.Ş., aracının tamirde olduğu günlerde uğradığı zararın da karşılanması talebiyle dava açtı. Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi, S.Ş.'nin bu talebini reddetti. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 17. Hukuk Dairesi ise Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozdu ve emsal bir karara imza attı. Daire kararında, davacı S.Ş.'ye ?araçtan yoksunluk tazminatı' olarak dört bin YTL ödenmesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay'ın kararı sonrası, sürücüler daha dikkatli araç kullanmak zorunda kalacak. Çünkü çarptığı aracın sahibinin aracını yaptırtmanın yanında bir de tazminat ödemeye mahkum olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber