Memurlar hak arıyor!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

necati doğru

Arıyorlar fakat bulamıyorlar. Geçen hafta Perşembe günü Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Zonguldak ve diğer illerde meydanlara çıktılar. Sendikal açıdan en zayıf durumda olmalarına rağmen, ?insanca yaşayabilecek maaş? istediler.

Çok zor durumdalar.

Geçinemiyorlar.

Zorlanıyorlar.

Memurlar, işçiler ve emekliler ekonomik büyümeden, milli gelirin artmasından yeterli payı alamıyor. Toplumda uçurum açılıyor. Büyümeden sadece yüksek faizden beslenen zenginler, yurtdışı bankalar ve bu bankaların yurtiçindeki temsilcileri pay alıyor.

Türkiye'de 15 milyon aile var.

Bunun çoğunluğu işçi, memur, esnaf, emekli, köylü aileleri. Devlet, bu 15 milyon aileden harcamalarına göre (adaletsiz, haksız dolaylı vergi yoluyla) vergi gelirinin yüzde 70'ini topluyor. Ve devletin iç borçlanmadan dolayı ödediği faizlerin yüzde 40'ı sadece 360 bin aileye gidiyor.

***

Ailen yüklü olacak, bankada parası olacak.

100 bin YTL'den büyük.

25 bin YTL'den yüksek.

Hesap defterlerin olacak.

Devletin ödediği faizlerin yüzde 40'ını alan 360 bin şanslı aile arasına gireceksin. İşte o zaman, ?21 çeyrektir büyümekte olan milli gelirden yüksek payı? alan senin ailen olacak.

Eğer memursan.

Memur ailesiysen.

İşçi ve memur emeklisiysen çok zorlanacaksın. Devlette çalışan hakim, savcı, doktor, mühendis, veteriner, öğretmen isen çok zorlanacaksın. Meydanlara ?Hakkımı istiyorum? diye çıkacaksın fakat duvarla karşılaşacaksın.

Grev hakkın olmayacak.

Sözleşme hakkın da olmayacak.

Sesin de olmayacak.

Susacaksın.

Ve sadece kabulleneceksin.

Adaletsizliğe karşı çıkamayacaksın. Bugün buraya bir tablo yazacağım. İsmi bende gizli; yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yapmış, doktorasını da aynı üniversitede tamamlamış, 26 yıl 5 ay bir kamu kuruluşunda proje müdürlüğüne yükseldikten sonra emekli olmuş bir ?Dr. mühendis? 1.041 YTL emekli aylığı almaktadır.

Milletvekili emeklisi:

3 bin 596 YTL.

1. Sınıf hakim emeklisi:

2 bin 479 YTL.

1. Sınıf savcı emeklisi:

2 bin 479 YTL.

Profesör: 2 bin 239 YTL.

Doçent: 1.594 YTL.

Albay: 1.729 YTL.

Doktor: 1.041 YTL.

Mühendis: 1.041 YTL.

***

Uçurumu görüyorsunuz. Üniversite bitirmiş, lisans ve doktora yapmış 26 yıl kamuda çalışmış bir Dr. mühendis emeklisi ile bir milletvekili emeklisi arasındaki emekli maaşı farkı nerdeyse 3 kat.

Böylesine adaletsiz ayrım.

Böylesine haksız uçurum.

Böylesine ölçüsüz hak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber