Hacettepe'de 700'den fazla personel, sütten dolayı Burucella hastalığına yakalandı

Haber Giriş : 15 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe'de 700'den fazla personelin içtikleri sütten dolayı Burucella hastalığına yakalandığı iddia edilirken, olayı doğrulayan hastane yetkilileri virüs kapan personel sayının 30 olduğunu savundu.

Olay geçtiğimiz günlerde personelin ard arda hastalanmasıyla ortaya çıktı. Durumun hastane yönetimine bildirilmesiyle yapılan sağlık taramasında çeşitli birimlerde çalışan çok sayıda personelin Brucella hastalığına yakalandığı tespit edildi.

Hastane yönetimi hastalığın kaynağını belirlemek amacıyla hastane kantininde satılan sütler ile yemekhanede yiyecek üretiminde kullanılan sütlerin numunelerini analiz ettirmek için Refik Saydam Hıfzıssıha Başkanlığı'na ve Veteriner Hekimliği Fakültesi'ne gönderdi. Tahlil sonuçlarının ilk kısmının önümüzdeki Pazartesi günü belli olacağı öğrenildi.

Bu arada, İHA muhabirine konuşan Hacettepe Üniversiteleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, olayı doğrulayarak Brucella hastalığına yakalanan personel sayısının 30 olduğunu söyledi. Brucellanın pastorize edilmeyen süt ve süt ürünlerinden bulaştığını belirten Prof. Dr. Erdener, hastalığın insandan insana geçmediği için herhangi bir servisin 'karantina' altına alınmadığını kaydetti.

Hastalığa yakalanan personelin bir kısmının istirahata ayrıldığını, bazılarının ise görevine devam ettiğini ifade eden Erdener, gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber