'Kaset kumpası 6 yıl sonra çözüldü'

2010'da dönemin CHP lideri Baykal ile 10 MHP'li vekilin istifasıyla sonuçlanan kaset kumpasının altından da terör örgütü elebaşı Gülen çıktı. Savcılık 120 gözaltı kararı verdi, çoğu polis 36 kişi yakalandı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kaset kumpası 6 yıl sonra çözüldü'

Eski CHP lideri Deniz Baykal ve MHP'li bazı vekillere yönelik kurulan kaset kumpası kapsamında dün operasyon gerçekleştirildi. 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık MHP dosyası ile Baykal'a kaset kumpası soruşturmasını birleştirme kararı almıştı ve birleştirme kararında, "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "konut dokunulmazlığını ihlal"e yönelik eylemlerin, FETÖ tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüphelere yer verildiği belirtilmişti. Dosyada dün yeni gelişme yaşandı. Ankara Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 31'i başka suçlardan tutuklu 120 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 36'sı gözaltına alınırken dosyanın bir numarası olarak Gülen gösterildi. Şüpheliler arasında Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine böcek konulması davası sanıklarından Sedat Zavar, eski polisler Ali Fuat Yılmazer ve Ömer Altıparmak ile FETÖ'nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'in de yer aldığı öğrenildi. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde konutu ve çalışma ofisine böcek yerleştirenler ile MHP'li vekiller ve Baykal'a düzenlenen kaset kumpasını düzenleyen ekibin aynı kişiler olduğu ortaya çıktı.

170 KİŞİLİK LİSTESİ

17 adrese de böcek konulduğu saptandı. Tüm bu işlemlerin ardından 170 kişilik şüpheli listesi çıkarıldı. Şüphelilerin FETÖ'yle irtibatlı olduğu belirlendi. Ev ve ofislere yerleştirilen cihazların ise genellikle televizyon hoparlörleri ile elektrik boat kapaklarının iç kısmına veya çiçek saksılarının içine gizlendiği görüldü.

NELER OLMUŞTU?

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın milletvekili Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal, koltuğu bırakmıştı. Aynı dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimler Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak, Cihan Paçacı, Mehmet Taytak ve İhsan Barutçu kaset" nedeniyle istifa etmişti.

TUĞBA CEYHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber