Emek Platformu gerekçeli kararı bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı ve Emek Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Hakkı Tombul, Anayasa Mahkemesinin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı hükümlerinin kamu çalışanları lehine iptal kararıyla ilgili ''Bir kesim için geçerli olan koşulların herkese uygulanması gerekir'' dedi.

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun kısmi iptalinin, ''Emek Platformu'nun haklılığını bir kez daha gösterdiğini'' kaydetti.

Bir kesim için geçerli olan koşulların herkese uygulanması gerektiğini belirten Tombul, ''Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçeleri yayınların yayınlanmaz Emek Platformu toplanarak yasadaki mevcut duruma dair stratejisini belirleyecektir'' dedi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı yazılı açıklamada, iptalin, çalışanlar arasında ''eşitsizlik, adaletsizlik ve ayrımcılığa yol açtığını'' ifade etti.

Kararla, ulaşılmak istenen ''sosyal güvenlikte tek çatı ile norm ve standart birliğinin sağlanması'' amaçlarından uzaklaşıldığını belirten Arslan, kanunun yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2007 tarihine kısa bir süre kalması nedeniyle ''sosyal güvenlik sisteminin kaosun eşiğine geldiğini'' savundu.

Anayasa Mahkemesinin kararının eleştirilere açık olduğunu ve çalışanlar arasında ayrımcılığı körükleyecek bir nitelik taşıdığını iddia eden Arslan, şu görüşlere yer verdi:

''Türk sosyal güvenlik sistemini, yap-boz tahtası olmaktan, deneme-yanılma metoduyla bir arayış laboratuvarı olmaktan çıkarmalı, kalıcı, sağlıklı, etkin kaliteli hizmetler sunan, vatandaşlarımızı memnun ve mutlu eden bir sistem haline getirmelimiz. Tek çatı altında, norm ve standart birliği gerçek anlamda kurulmak durumundadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber