Türk halkının yüzde 77,7'si Gülen'i tehdit olarak algılıyor

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, saygın bir araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre Türk halkının yüzde 77,7'sinin, Gülen ve sempatizanlarını Türkiye'de halihazırdaki düzene ve ülkenin geleceğine tehdit olarak algıladığını belirtti. Kalın, askeri darbe girişiminin Yüksek Askeri Şura öncesinde yapılmasının ise tesadüf olmadığını vurguladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk halkının yüzde 77,7'si Gülen'i tehdit olarak algılıyor

Gülen'le ilgili çarpıcı anket

Kalın, saygın bir araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre Türk halkının yüzde 77,7'sinin, Gülen ve sempatizanlarını Türkiye'de halihazırdaki düzene ve ülkenin geleceğine tehdit olarak algıladığını belirtti.

Şimdiye kadar toplanan kanıtların darbe girişiminin ardında orduya sızmış FETÖ üyelerinin bulunduğunu gösterdiğini kaydeden Kalın, "Halihazırda devam eden soruşturma, kimin ne yaptığını, kimin darbe öncesinde ve sırasında kimlere emir verdiğini ortaya çıkaracak. Ancak açık olan, bu girişimin polis, jandarma, yargı ve medyadaki örgüt üyelerinin yardımıyla ordudaki FETÖ üyesi askerler tarafından planlanıp hayata geçirildiğidir. Bunların büyük bir kısmı, ya FETÖ üyeleri ya da bunlarla bağlantıları kişilerden oluşmaktadır. Bazıları, FETÖ darbesinin başarılı olması durumunda kendilerine katılmayanları cezalandıracakları korkusuyla eylemde bulunmuş olabilir. Bu, kullandıkları iyi bilinen bir taktik." dedi. Kalın, şunları söyledi:

"Bu tarikat benzeri ve gizli örgütü dışarıdan anlamanın güç olduğunun farkındayız. Gülen hareketi, kötücül ve tehlikeli açıdan, üyelerini devlet kurumlarına yerleştirmesiyle İlluminati gibi Batılı tarikatlara benzetilebilir. Tipik taktikleri yalan ve ikiyüzlülük olan FETÖcüler, herhangi bir yerde üyeleri olduğunu reddederler. Okulları, şirketleri, medya organları, bankaları olduğunu da reddederler. Hatta sorsanız var olduklarını bile reddederler. Ancak herkes, her yerde olduklarını biliyor. Orduya ve polise nasıl sızdıkları, aralarında Hanefi Avcı, Ruşen Çakır, Mustafa Önsel, Ahmet Şık, Nedim Şener'in de bulunduğu sayısız araştırmacı tarafından ortaya çıkarılıp belgelendi. Bu ağ ile ilgili sayısız yayın var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber