Bostanoğlu'nun direktifleri darbe girişiminin seyrini değiştirdi

15 Temmuz darbe girişiminde cuntacılar tarafından rehin alınmaktan kurtulan tek kuvvet komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'ydu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu'nun o gece yaşadıklarına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Askeri yetkililer Bostanoğlu'nun direktiflerinin darbe girişiminin seyrini değiştirdiğini vurguluyor.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bostanoğlu'nun direktifleri darbe girişiminin seyrini değiştirdi

Darbe girişimini haber alır almaz bulunduğu yeri terk eden Bostanoğlu, güvenliğini sağlamak için gece boyunca yer değiştirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu bu süre içinde verdiği emirlerle darbe girişiminin seyrini değiştiren komutanlardan biri oldu. Deniz Kuvvetleri kaynaklarından edilen bilgiye göre Bostanoğlu, darbe girişimine dair 22:23'te bir telefon aldı. Bu sırada ailesiyle Yeşilköy'deki bir düğüne katılmıştı.

Bostanoğlu, önce sahil güvenliğe ait bir bot ile Ataköy Marina'dan Fenerbahçe Orduevi'ne geçmeyi planladı. Ancak emir subayı, telefonda görüştüğü bot komutanından şüphe duyunca bu plandan vazgeçildi.

Karaya ulaştıktan sonraysa Oramiral Bostanoğlu, belli bir birliğe gitmek yerine, araçla sürekli hareket halinde kalmanın daha güvenli olacağına karar verdi. O sırada rehin alınmayan tek kuvvet komutanı oydu. Yerini darbecilere belli etmemek için telefonunu kapattı. Direktiflerini emir subayının telefonundan verdi. O gece 140 telefon görüşmesi yaptı.

Bu sayede cuntacılar tarafından asılsız "büyük çaplı terörist saldırı ihbarı" ile denize açılan 24 savaş gemisi geri döndü. Deniz Kuvvetleri'ndeki resmi emir-komuta hiyerarşisi de en kısa zamanda normale döndü.

Bostanoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile de irtibat halinde kalarak sürekli bilgi alışverişinde bulundu. Bostanoğlu, özel bir televizyon kanalına bağlanarak da "Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı saat 07:23'te Ataköy Polis Merkezi'ne gitti, polis eskortu talep etti. Hava sahası güvenliğinin tam olarak tesis edilemediğinin bildirilmesi üzerine akşamüstü, hem polis korumalar hem de SAT komandoları eşliğinde karayoluyla Ankara'ya geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber