Isparta'da arazileri üzerine geçiren 6 işadamı tutuklandı

Isparta'da bağışlayacakları arazilere öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazileri üzerlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu 6 iş adamı tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2016 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Isparta'da arazileri üzerine geçiren 6 işadamı tutuklandı

Alınan bilgiye göre, yaşlı vatandaşların toplam değeri 20 milyon lirayı bulan arazilerini, öğrenci yurdu ve cami inşa edileceği iddiasıyla üzerlerine geçirdikten sonra 3. kişilere satarak terör örgütüne finans sağladıkları ileri sürülen, FETÖ bağlantılı Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm Şirketinin yöneticileri Bekir Bıçakçı, Ahmet Kemal Kaya, Adnan Antalyalı, Uğur Bozdağ, Mehmet Karaca ve Uğur Tığlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece "FETÖ'ye üye olmak" ve "FETÖ'ye finansman sağlamak" suçlarından tutuklandı.

İş adamları önceki gün gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmış, aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen iş adamı Vedat Savlu ise evine gelen polis ekiplerinden kaçarken 4. kattan düşerek hayatını kaybetmişti. Savlu'nun bavulunda, 3 Ağustos tarihli Lizbon uçak bileti, çok sayıda tapu belgesi ve senet ele geçirilmişti.

Murat Yolcu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber