FETÖ'yü teşekküllerden ve üniversitelerden temizleyeceğiz

FETÖ mensuplarının temizleneceğini vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: "Ağustos ayında hızlı ama dikkatli bir biçimde bu örgütün unsurlarını hem kamudan hem finansal kaynakları oluşturan teşekküllerden hem üniversitelerden temizleyeceğiz. Bu bizim vazifemizdir. Bunu Türkiyemiz ve şehitlerimiz için yapmak zorundayız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2016 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'yü teşekküllerden ve üniversitelerden temizleyeceğiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "Güzel Türkiyemizi bu hain terör örgütünün bütün unsurlarından Allah'ın izni ile temizleyeceğiz. Bu darbe teşebbüsünün sorumluları başta olmak üzere bu çetenin mensuplarına gerekli dersi vereceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum il Başkanlığını ziyaret edip partililere hitap etti.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ülkede hızlı bir normalleşme sürecine girildiğini belirten Akdağ, "Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Meclisimiz böyle bir karar aldı. Biz de hükumet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın başkanlığında ya da daha küçük gruplar olarak birçok toplantı yaptık. Güzel Türkiyemizi bu hain terör örgütünün bütün unsurlarından Allah'ın izni ile temizleyeceğiz. Bu darbe teşebbüsünün sorumluları başta olmak üzere bu çetenin mensuplarına gerekli dersi vereceğiz. Bunlar hukukun içinde en ağır cezaya da çarptırılacaktır." diye konuştu.

Akdağ, 15 Temmuz gecesi Erzurum halkının tarih yazdığını ifade ederek, bütün Erzurum halkının hiçbir parti gözetmeden Dadaş'ın ruhunu meydanlara taşıdığını söyledi.

Demokrasiye destek verenlere teşekkür eden Akdağ, "Halkımızın yanı sıra basiretli ve ferasetli bir biçimde bu meseleye vaziyet eden bütün siyasi partilerimize de kendi partimin çatısı altında bir kez daha teşekkür ederim. MHP'ye, CHP'ye, BBP'ye, Saadet Partisi'ne, diğer partilere teşekkür ediyorum. Büyük bir birliktelik gösterdik. Dosta da düşmana da Türk milletinin kim olduğunu gösterdik. Allah'a şükrediyorum." ifadesini kullandı.

FETÖ mensuplarının temizleneceğini vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:

"Ağustos ayında hızlı ama dikkatli bir biçimde bu örgütün unsurlarını hem kamudan hem finansal kaynakları oluşturan teşekküllerden hem üniversitelerden temizleyeceğiz. Bu bizim vazifemizdir. Bunu Türkiyemiz ve şehitlerimiz için yapmak zorundayız. Birer fidan gibi hepsi toprağın bağrına düştüler ama hayatlarını boş yere feda etmediler. Onlar çok mukaddes bir mesele için hayatlarını feda ettiler. Onlar vatan için hayatlarını feda ettiler. Onlar bayrak için hayatlarını feda ettiler. Onlar ezan için hayatlarını feda ettiler."

AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da yarın İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 81 ilde de eş zamanlı miting yapılacağını ifade ederek, Erzurum'daki mitinge Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılacağını söyledi.

Bakan Akdağ, konuşmaların ardından partililerle bir süre basına kapalı görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber