'Peygamberim' dediği iddia edilen kadının doçent eşine uzaklaştırma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 13:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kütahya'da kendisini "peygamber" ilan ettiği öne sürülen eşi H.B. ile birlikte "Tekke ve Zaviyeler Kanununa muhalefet" iddiasıyla, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. O.B'nin, hakkında açılan soruşturma kapsamında geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgili 6 ay önce yaptığı operasyonun ardından Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. O.B. hakkında soruşturma başlattıklarını anımsattı.

Soruşturma kapsamında, O.B'nin üniversite yönetiminin kararı doğrultusunda bu sabah itibariyle "geçici olarak görevinden alındığını" anlatan Önce, şunları söyledi:

"Yrd. Dç. Dr. O.B. hakkında başlatılan idari soruşturma, gerekli birimler tarafından yürütülüyor. Soruşturmanın selameti ve üniversitedeki atmosferin bozulmaması için soruşturma süresince görevden uzaklaştırma kararı aldık.

Soruşturmanın kısa zamanda sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Daha sonra üniversite yönetimi olarak kararımızı alacağız ve YÖK'e bildireceğiz. Daha önce de açıkladığım gibi bu kişiyle ilgili, 'üniversiteden atılma' ya da 'kamu görevinden men edilmesi' ile ilgili son kararı YÖK verecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber