Toç Bir Sen Başkanı, FETÖ'cüleri böyle savunmuş

Toç Bir Sen Başkanı Günay Kaya'nın, 2015 yılında FETÖ'den haklarında soruşturulma açılan Manisa İl Başkanlarını savunan görüntüleri yayınlandı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ağustos 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toç Bir Sen Başkanı, FETÖ'cüleri böyle savunmuş

Toç Bir Sen Başkanı Günay Kaya, aynı zamanda Memur Sen Başkan yardımcısıdır.

Günay Kaya'nın, açıklamalarında FETÖ'yü kötülerken uygulamada tam tersini yaptığını, 10 Ağustos tarihli haberimizde ele almıştık.

Günay Kaya, sendikal bir konu olmamasına rağmen, cevabını sendikanın web sitesine koymuş, hata yaptığını belirtmiş ancak istifa etmemişti. Tıklayınız.

667 sayılı KHK'da öngörülen irtibat ortaya çıkmasına rağmen ne Kaya'nın çalıştığı Tarım Bakanlığı ne de Memur Sen Başkanlığı henüz bir işlem yapmamıştır. Her iki kurum da yanlış yapmaktadır. Yarın Savcılık işlem yapmayan üst düzey yöneticiler hakkında, kamu görevinin gereğini yapmamaktan dolayı işlem yapabilir. Sonuçta KHK "irtibat" demektedir. İrtibat açık şekilde ortaya konmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadığında ise irtibat'ın gariban memura uygulanacağı sırtı sağlam olana ise uygulanmayacağı gibi bir anlam çıkar ki, bunu kamuoyunun vicdanı ve Memur Sen camiasını vicdanı kabul etmeyecektir.

Bugün ise Günay Kaya'yla ilgili farklı bir irtibat bilgisi aktaracağız.

Yıl 2015 ve Manisa Toç Bir Sen şubesine himmet operasyonu yapıldı. Tıklayınız.

Günay Kaya, Memur Sen başkan yardımcısı olarak, hemen olayın ertesi günü Manisa'ya gidip şube başkanı ve yöneticilerini yanına alıp, destek açıklaması yapmıştı.

Günay Kaya'nın o gün destek açıklamasında bulunduğu yöneticiler (E.K., U.Ö.İ. ve C.G.) 15 Temmuz sonrasında Tarım Bakanlığınca açığa alınan kişilerdi.

Günay Kaya, 2015 yılında, çok net bir şekilde soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanacağını, yargı düzeyinde hesap soracaklarını ve sonuna kadar il şube Başkanının yanında olduğunu kuvvetli ve net ifadelerle belirtiyor. İrtibatsa irtibat ama görmek isteyene...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber