Makedonya makamlarına 'FETÖ' uyarısı

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Şölendil, FETÖ'nün faaliyetleri hakkında uyarıların Makedonya makamları nezdinde yapıldığını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2016 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makedonya makamlarına 'FETÖ' uyarısı

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yasa dışı faaliyetleri hakkında gerekli tüm uyarıların Makedonya makamları nezdinde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Büyükelçi Şölendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkemizin barışı, huzuru, refahı, birlik ve bütünlüğünü hedef alan tüm hain ve yıkıcı faaliyet ve eylemlere karşı kararlı mücadelemiz ve gerekli girişimlerimiz Makedonya'da da en üst düzeyde, kapsamlı bir biçimde sürdürülmektedir." dedi.

Şölendil, bu tür örgütlerin zaman içinde Makedonya da dahil, farklı ülkelerde ciddi tehdit ve sorunlar oluşturabileceğini belirterek, "Dostlarımızdan beklentimiz Türkiye'ye bu terör tehdidi ile mücadelesinde gerekli desteği ve işbirliğini sağlamalarıdır." ifadelerini kullandı.

Makedonya'da, "Darbeye hayır, milli iradeye destek" sloganıyla düzenlenen mitinglerle Türkiye ile dayanışma ve birlik ruhunun her türlü takdiri hak ettiğini kaydeden Şölendil, ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen bu destek mitinglerine kendisinin de katıldığını anımsattı.

Şölendil, bu destek mitinglerinde geniş kitlelere ve kamuoyuna gerekli açıklamalar yapıldığını ve gerekli mesajların verildiğini vurgulayarak, "Aydınlatılmanın yapılması ve mesajların verilmesi yönündeki faaliyetlerimize devam edilecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber