Eğitim Bilimleri Bölümü Mezunları dernekleşti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizde eğitim uzmanı yetiştiren kurumlar 1997 Dünya Bankası İyileştirme Raporları göz önünde bulundurularak kapatıldı. Bu kararla Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Yönetimi ve Planlaması, Yetişkin Eğitimi, Eğitim İletişimi ve Planlaması, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme lisans programları kapatılarak bölüm mezunları atama, istihdam, ünvan , görev tanımı gibi önemli konularda yüz üstü bırakıldı.

2006 yılına gelinceye dek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı olmak üzere konu ile ilgili yetkililerin, Üniversiteler ve özel eğitim kurumları bölüm mezunlarının mağdur olduğu konuda iyileştirici çalışmaların yapılmadığı görülünce, bölüm mezunları EĞİTİM BİLİMLERİ DERNEĞİ' Nİ kurdu. 3 Mart 2006 yılında çalışmalarına başlayan dernek :

Eğitim Bilimleri Bölümü Mezunlarının Özlük Haklarının İyileştirilmesi

Eğitim Bilimleri Derneği Dergisi

Projeler ve

Yayınlarla çalışmalarına devam etmektedir.

Derneğin kuruluş aşamasında Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü, TBMM Milli Eğitim Komisyonu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Üniversite Öğretim Üyeleri ile görüştüklerini, 9 ay boyunca en büyük desteğin Anadolu köy ve kasabalarında öğretmenlik yapan eğitimci arkadaşlarından alındığını vurgulayan dernek başkanı Aylin Çalışkan :"2007 yılının Eğitim Bilimleri Bölümü Mezunları için çok daha iyi geçeceğini, çalışmalarının hedefini bulacağına inandığını" belirtti. Kamuda ve Özel sektörde özlük hakları iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini, tamamı eğitim bilimleri uygulamacılarından kurulu Eğitim Bilimleri Derneği' nin Çanakkale' den Batman' a 40 üyesi bulunduğunu ve kuram ve uygulamacıların hepsini dernek çatısı altında birleşmeye davet ettiklerini belirtti.

Derneğin resmi internet sitesi: www.egitimbilimleridernegi.org adresinde yeni ilköğretim programı ile ilgili bir anket düzenleniyor. Bu anketle sistemde ihtiyaç duyulan eğitim uzmanı profilinin saptanması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber