Askeri okullar FETÖ'nün elinde

Başbakan Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün, ordu içindeki yapılanmasının başlangıcının askeri liseler olduğunu söyledi. Yıldırım, "Askeri liselerde, harp okullarında okuyanların yüzde 95'inin bunlarla ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Orduda ise albay ve aşağısı rütbelerde oran yüzde 60-80 arasında değişiyor" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ağustos 2016 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri okullar FETÖ'nün elinde

İbrahim Karagül

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. Yıldırım, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin tutumunun daha iyiye gittiğini belirten Yıldırım, '15 Temmuz'dan sonra ABD'nin tutumu daha iyi ve harekete geçtiler, ABD Başkan Yardımcısı Biden de gelecek' dedi. "FETÖ soruşturmasında ölçümüz 17-25 Aralık'tan sonra örgütle ilişkinin sürdürülmesidir" diyen Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

MEDYA KARŞI DARBE YAPTI

Bu darbe teşebbüsü ile beraber medyamız herhangi bir telkin olmadan, durumdan vazife çıkararak, karşı darbe yapmıştır. Darbecilerin veya darbeye kalkışanların hesaplamadığı tek alan bu ve medya diye düşünüyorum.

(Batı medyasında yer alan haberler) Darbeyi Türkiye defetti, demokrasi kazandı diyecek yerde, 'şu şu hataları yapmasalardı başarılı olacaklardı', onları tenkit eden, nerede hata yaptıklarını anlatan haberlere yer verdi. Bundan sonra daha dikkatli olmaları gerektiğini telkin ettiler. Şaka gibi ama değil. Bu bizde çok büyük hayal kırıklığı yaşattı.

BURASI MISIR DEĞİL TÜRKİYE

Türkiye'deki bu girişimi Mısır gibi değerlendirmek istediler ama olmadı. Burası Mısır değil, burası Türkiye. O farkı hesap edemediler. Şimdi artık işler onlar açısından da normale döndü.

BİRLİKTELİĞİMİZİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYACAĞIZ

Siyasi partiler de başta CHP, MHP olmak üzere burada çok net duruş ortaya koydular. Yenikapı'dan sonra da biz bunu, bu birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız diye milyonlara taahhüdümüz var. Hakikaten bunu korumak zorundayız. Çünkü toplumun kenetlenmesi, bir beraber olması, hem içeride hem dışarıda ülkemiz hakkında iyi düşünmeyenlere çok önemli cevap niteliği taşıyor.

ÇOK TİTİZ ÇALIŞILACAK

(FETÖ elemanlarının tespit edilip cezalandırılması) Örgüt kapalı. Bu, bizim en büyük zorluğumuz. Burada hala örgütün 'kripto' diye tabir edilen elemanları olabilir. Yapabildiğimiz kadar ayıklama, temizlik yapıyoruz ama buna rağmen kalmış olabilenler mümkündür. Onun için birkaç çapraz kontrolü yaparak, nihai kararı veriyoruz. Bunların bir kısmı zaten suç üstü yapıldı ve adalete teslim edildi. Onlar da sorun yok. Ama bu darbe girişiminde bir fiil, görev almamış, fakat arka planında görev almış veya yıllardan beri bu altyapının hazırlanmasında aktif katkısı olmuş bütün herkesin çok titiz bir çalışmayla belirlenmesi lazım.

17-25 ARALIK MİLAT

Biz belirli kriterleri ortaya koyduk. Bu örgütle irtibatı, kendi isteğiyle, kendi azmiyle olanlarla hasbelkader buraya ilişki içinde olmuş olanları birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada da ölçüyü ya 1973'ten beri alamayız, bizim için ölçü 17-25 Aralık sonrasıdır. 17-25 Aralık sonrasındaki örgütle ilişkilerde eğer bilerek ve isteyerek bizatihi örgütün, bizatihi ekonomik faaliyetlerine, sosyal faaliyetlerine, siyasi faaliyetlerine katılmışsa bunları tespit edecek araçlarımız var. Bu bir ölçü. Buna bakıyoruz.

81 BİN 494 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Devlette açığa alınan 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi.

ASKERİ LİSELERİN YÜZDE 95'İ BUNLARIN

Örgütün asker içindeki yapılanmasının başlangıcı askeri liseler. Liselerde okuyan, harp okullarında okuyanların yüzde 95'i bunların. Kendi ifadelerini söylüyorum, albay ve aşağısı rütbelerde oran yüzde 60-80 arasında değişiyor. Kişinin, öğrenci olarak alınmasından, mezun olup kıta görevine tayine kadar geçen sürenin yönetimi, Milli Savunma Bakanlığı sorumluluğunda olacak. Harp akademilerini kapatıyoruz. Üniversite bünyesinde yüksek lisans bölümleri olacak. Bu enstitü şeklinde, bölüm şeklinde olabilir yani diğer niversitelerdeki gibi. Dolayısıyla lisanstan sonra mesleğe başlayıp, arada gelip yüksek lisansı yapıp kurmaylığa ayrılma işi burada veya yurt dışında olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber