Ankara'daki ihale operasyonunda 45 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokrat ve işadamlarına gözaltı

Ankara polisi; Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelere yönelik büyük çaplı bir operasyon başlattı. Operasyonda 50 kişi gözaltına alındı.

Ankara polisi; Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelere yönelik büyük çaplı bir operasyon başlattı. Operasyonda aralarında bürokrat, işadamı ve müteahhitlerin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sağlık ve Bayındırlık bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle yaklaşık 3 aydan bu yana sürdürdüğü teknik takibi, operasyona dönüştürdü.

OPERASYON ANKARA DIŞINA ÇIKIYOR

Bugün başlayan operasyonda aralarında bürokrat, müteahhit ve işadamlarının da bulunduğu 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Operasyonda, bakanlıkların yalnız Ankara değil yurtçapındaki ihaleleri de inceleniyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın da desteğini alan Ankara polisinin operasyonlarını daha da genişleterek sürdüreceği belirtiliyor.

NTV


Ankara'da ihale yolsuzluğu operasyonu: 45 gözaltı

Ankara'da, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında meydana geldiği bildirilen ihale yolsuzluğuyla ilgili başlatılan operasyon kapsamında, 45 kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu üzerine hareket geçerek, yaklaşık 3 ay önce bir soruşturma başlattı.

Projeli olarak yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır'ın aralarında bulunduğu 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında şube müdürlüğü yapan 2 kişinin de bulunduğu toplam 45 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, aralarında müteahhitlerin de bulunduğu gözaltına alınan kişilerle birlikte çok sayıda dokümana el konduğunu belirterek, gözaltı sayısının 70'e kadar çıkabileceğini belirttiler.

Bu arada, gözaltına alınan kişilerden 25'i Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'da sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber