Rezalete soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklar ülkelerine has kıyafetlerle podyumda yürürken, Türk yarışmacı Sertap Özler'in dansöz kıyafetiyle sahneye çıkması tepkilere neden olmuştu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ?çocuk dostu kent' olmaya aday Antalya'da çocuklara yönelik istismara asla izin vermeyeceğini söyledi. Vali Yüksel, ?Konuyu inceletiyorum. Kendi tekniklerimize göre meselenin üzerine gideceğiz'' dedi. Vali Yüksel, ?Çocuk ve kadın istismarına bu kentte asla izin vermeyiz'' diye konuştu. Valilik yetkilileri de konuyla ilgili ön incelemenin başlatıldığını, inceleme sonucunda İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gerekirse müfettiş çağrılacağını bildirdi.

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ?Otele organizasyon şirketinin resmi davetlisi şeklinde gitmedim. Bir misafirimin çağırması üzerine ziyarete gittim. Organizasyonu da izlemem teklif edildi. Birinci gelen kıza hediyesini benim vermem misafirim tarafından ısrar edilince yalnızca hediyesini verdim.''

DANSÖZ KIYAFETİ ELEŞTİRİLDİ

Gürcistan Promotion Center adlı organizasyon şirketi tarafından Kemer'e bağlı Beldibi Beldesi'ndeki Carelta Beach Otel'de 6- 14 yaş grubu çocuklar arasında geçen salı gecesi güzellik yarışması düzenlenmiş, Gürcistan, Rusya, Yunanistan, Kazakistan, Hindistan, Mısır, Çeçenistan ve Türkiye'den katılan 12 çocuk podyuma çıkmıştı.

Çocuklar ülkelerine has kıyafetlerle podyumda yürürken, Türk yarışmacı Sertap Özler'in dansöz kıyafetiyle sahneye çıkması tepkilere neden olmuştu. Yarışma sonunda birinciliği 9 yaşındaki Rus Fironova Natalia, ikinciliği 13 yaşındaki Çeçenistanlı Georgiadu Christina ve üçüncülüğü de 12 yaşındaki Gürcistanlı Nijaredze Ela almıştı. Türkiye'den katılan Sertap Özler ise altıncı oldu. Bazı kesimler, yarışmayı, ?çocuk cinsel istismarı yapılıyor' diye eleştirmişti.

Daha gelişimini bile tamamlamamış çocukların birer cinsel obje gibi podyumda yürütülmesi ve yarışmanın TV kanallarına satılmak için pazarlanmak istenmesi sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çekmişti.

Çocuk bedenlerini teşhir rezaleti

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber