Öğretmen hacda öğrenciler ortada

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana merkezdeki Meryem-Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nun 5-B sınıfı öğretmeni Sinan Aydın, 40 gün ücretsiz izin alıp hacca gidince yerine sözleşmeli öğretmen verildi. Ancak o da rapor alınca öğrenciler diğer sınıflara dağıtıldı. Velileri isyan ettiren olay üzerine Milli Eğitim İl Müdürlüğü soruşturma başlattı.

ADANA'nın İmamoğlu İlçesi'nde 12 yıl görev yapan sınıf öğretmeni 48 yaşındaki Sinan Aydın, bu eğitim sezonunun başında merkezdeki gözde okullardan Meryem-Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'na atandı. Okulun 5-B sınıfında görevlendirilen Aydın, 2 Aralık'tan itibaren 40 gün ücretsiz izin aldı ve hacca gitti. Öğretmensiz kalan sınıf için okul yönetiminin görevlendirdiği sözleşmeli öğretmen ise rapor aldı. Bunun üzerine öğretmensiz kalan sınıftaki 38 öğrencinin bir bölümü 5-A, bir bölümü de 5-C sınıfına aktarıldı.

Dağıtıldıkları sınıflarda kalabalık oluşturdukları için dersleri anlayamadıklarını söyleyen öğrenciler, durumu ailelerine anlattı. Okula gelen veliler, Müdür Erdoğan Öksüz'le görüşmek istedi. Müdürün de hasta ve raporlu olması nedeniyle müdür yardımcılarıyla görüşen veliler, "Biz yazışmaları yaptık. Vekil öğretmen raporlu. Şu anda yapacak bir şeyimiz yok. Öğrenciler bir süre diğer sınıflarda eğitim görecekler" yanıtı üzerine çocuklarıyla birlikte okul kapısının önünde eylem yaptı. Veliler, 'Akdeniz, Karadeniz, öğretmen isteriz', 'Okumak hakkımız, söke söke alırız' yazılı dövizler taşıdılar.

BİR HAFTA GİTMEDİLER

Öğretmensizliğe tepki gösteren velilerden 38 yaşındaki Fatih Çelik, bir öğretmenin eğitim dönemi içinde hacca gitmesine anlam veremediğini söyledi. Çelik şöyle konuştu:

"Çocuklarımız, başka sınıflarda ders görmek istemiyor. Derse girmediklerinde kimse engel olmuyor. Geçen hafta okul yönetimi 'Bu hafta gelmeyin' demiş. Çocuklar bir hafta boyunca okula gitmedi. Yakında karne alacaklar. Sınavları var. Kritik bir dönemde çocuklar öğretmensiz kaldı."

İNCELEME BAŞLATILDI

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, inceleme başlattığını söyledi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Personel İzin Yönergesi'ne göre, 10 yıllık hizmet süresini dolduran devlet memurlarının bir defaya mahsus 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabileceğini belirten Gülsar, şunları söyledi:

"Öğretmenin hac ya da başka bir nedenle ücretsiz izin almasında anormal bir durum yok. Ancak yerine biri görevlendirilmeliydi. Bu okulda da, yerine sözleşmeli öğretmen görevlendirilmiş. O da raporlu olduğu için derse girememiş. Bu durumda da müdür yardımcılarından birinin derse girmesi gerekirken yapılmamış."

Protesto ettiler

MERYEM-Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencilerİ ve veliler olayı protesto etmek için okul önünde eylem yaptılar. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, "Ne olursa olsun öğretmen verilmesi gerekliydi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber