Kusurlu kazazedeye de ücretsiz tedavi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, kendi kusurları yüzünden trafik kazasında yaralananların tedavi giderlerinin sigorta şirketlerince karşılanmaması sebebiyle ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için düğmeye bastı. Bakanlık, yayınladığı genelge ile tüm sağlık kuruluşlarının (Üniversite ve özel hastaneler dahil) kendi kusuru da olsa trafik kazası geçiren acil durumdaki vatandaşları tedavi etmeleri zorunluluğu olduğu uyarısında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla gönderilen genelgede trafik kazazedelerinin tedavi giderlerinin nasıl karşılanacağına açıklık getirildi.

Genelge gereğince, kaza sebebiyle zarar gören ve resmi veya özel sağlık kuruluşlarına acil olarak getirilen vatandaşların (kazaya sebebiyet veren ve zarar gören sürücü ve yayalar da dahil) her türlü tıbbi müdahale, teşhis, tedavi işlemlerinin bu kurumlarca yapılmasının zorunlu olduğu kaydedilerek, ?Bu kapsamda verilen tüm sağlık hizmetleri için, trafik kazazedesinden herhangi bir ücret talep edilmemesi ve tedavi giderlerinin öncelikle kişilerin kurumlarına veya tabi olduğu sosyal güvenlik kuruluşuna fatura edilerek karşılanması gerekmektedir. Söz konusu giderlerin ilgisine göre yükümlü sigorta şirketlerinden veya Trafik Sigortası Garanti Fonundan veya kusurlu kişilerden rücuen tahsili ödemeyi yapan kurumlarca sonradan sağlanacaktır. Yeşil kart sahibi kişilerin söz konusu giderleri ise 3816 sayılı Kanun kapsamında karşılanacaktır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber