Gözlerini istihbarat dairesine dikmişler

FETÖ'cü generallerin darbe girişimi öncesi PKK ile mücadele bahanesiyle emniyetin mahreminin kendilerine açılmasını istediği öğrenildi. Amaçları tüm bilgileri ele geçirip 15 Temmuz'da hedeflerine ulaşmaktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ağustos 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözlerini istihbarat dairesine dikmişler

Özkan TAMİRAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sızmak için uğraşan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesi bu sefer de Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na sızmaya çalıştığı öğrenildi. FETÖ'cü generallerin 15 Temmuz darbe girişimi öncesi terör örgütü PKK ile mücadele bahanesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın kendilerine açılmasını istemiş.

PKK İLE MÜCADELEDE BAHANESİ

Darbenin başarılı olması için öncesinde TSK içerisindeki örgüte bağlı askerlerle keşif çalışması yaptıkları kaydedildi. Darbeci generallerin, "PKK ile mücadelede zorlanıyoruz. Teknik takiplerde yeterli değiliz" bahanesi ile Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın kapısını çaldıkları belirtildi. Darbeci generallerin Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki fiziki ve teknik takip listesiyle birlikte bütün görsel arşiv ağının kendilerine açılmasını talep ettikleri ifade edildi.

'Kaynakları kesilince talimat geldi'

Emniyet yetkilileri FETÖ'cü askerlerin bu imkanlara ulaşması durumunda Türkiye'nin darbe gecesi çok daha şiddetli bir saldırıya uğrayacağını belirtti. Emniyet yetkililerinin facianın eşiğinden dönüldüğünü sözlerine ekledi. Elde edilen bilgilere göre, darbeci generallerin böylesi bir yola istihbarat kaynaklarının kesilmesi nedeniyle başvurduğu söylendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na ekipleri istihbarat bilgilerinin paylaşılmasına izin vermemesi darbecilerin Emniyet İstihbaratına yönelik darbeyi de önlediği dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber