İlk tahliyeler Silivri'den

İyi halli hükümlülerin yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, mahküm yakınları cezaevi önüne akın etti. İlk tahliyeler ise dün akşam Silivri Cezaevi'nden gerçekleşti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk tahliyeler Silivri'den

FURKAN ÖZKARA, ELİF ÖZGE YALÇIN, İPEK BOLDAĞ

Koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmesine yönelik düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hükümlülerin aileleri cezaevlerine koştu. Dün sabah saatlerinden itibaren Silivri Cezaevi'nde tahliye hareketliliği başladı. Görüş günüyle çakışan "tahliye" haberi, ailelere umut oldu. Kapının önünde bekleyen aileler, avukatlarıyla telefonda görüşerek hükümlü yakınlarının tahliye olup olamayacağını öğrendi. Telefonda mutlu haberi alanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu sevinci yaşayanlardan biri Silivri Cezaevi'nin kapısında bekleyen Aynur Biçin'di. Ağabeyi Kadir Güleş'in evrakta sahtecilik ve adam dövmekten 2 yıl 10 ay hapis cezası aldığını söyleyen Biçin, "Ağabeyim cezasının 3 ayını tamamladı. Ağabeyime kavuşacağım için çok mutluyum, en kazı zamanda yanımıza geleceğine inanıyorum" dedi. Tahliye kararını duyup sabahın erken saatlerinde Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun önüne gelen hükümlü Abdullah Barış'ın ağabeyi Hüseyin Barış ise, kardeşinin Elazığ'da karştığı bir kavga sonucu 8 ay ceza aldığını belirtti.

Televizyondan duydum

Barış, "Kardeşim 3 ay 10 günlük cezasını tamamladı. Ne zaman çıkacağına ilişkin net bir tarih olmasa da kardeşimi bugün bekleyeceğim" dedi. Tahliye sevincinin yaşandığı bir diğer nokta ise Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önüydü. Haberi sabah saatlerinde TV'de duyduğunu söyleyen İbrahim Vaykın, eşi Sultan Vaykın'ın ekmek çaldığı için 5 yıl hapis cezası aldığını söyleyerek, "Cezasının 3 yılını çekti. Bir insan ekmek çaldığı için 5 yıl ceza almamalı. 3 yıldır tutuklu olan eşimin şimdi umutla hapisten çıkmasını bekliyoruz" dedi.

10 dakika önce söyledi

İlk tahliyeler ise dün akşam Silivri Cezaevi'nden gerçekleşti. 8 ay cezaevinde yatan 27 yaşındaki Emrah Paşaalisoğlu pazar günü tahliye olacakken Silivri Cezaevi'nde denetimli serbestlikten yararlanarak tahliye olan ilk hükümlü oldu. 19.45'te tahliye olan Paşaalisoğlu, "Kredi kartından yarar sağlamak suçundan içerdeydim. Bizim koğuşta 3-4 kişi daha bu kararnameden yararlanacak gibi hazırlıklar devam ediyor.

Cezaevi müdürü 10 dakika kadar önce haber verdi tahliye kararını. Çok mutluyum aileme kavuşacağım" dedi. Denetimli serbestlikten yararlanan ilk mahpuslardan biri de alıkoyma suçundan 811 gündür Silivri Ceza İnfaz Kurumunda kalan 30 yaşındaki İlhan Uçar'dı. Cezaevindeki birçok kişinin heyecanla hazırlandıklarını söyleyen Uçar, "Sevinçli haberi akşam saatlerinde öğrendim, çok heyecanlandım ve çok mutlu oldum. Allah vatanımızdan razı olsun. Umarım içerideki herkes bir an önce çıkar da ailelerine kavuşur" dedi.

Öte yandan Gaziantep, Denizli, Ankara ve Yozgat'ta da dün akşam saatlerinde tahliyeler başladı. Yozgat'ta 40 kişinin cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuştuğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber