Öğrenci yurtlarında internet ücretlerine düzenleme

2016/9104 Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamına Alınması ile Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamından Çıkarılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2016 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci yurtlarında internet ücretlerine düzenleme


- Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişim ve kullanım ücretlerinin ödenmesi evrensel hizmetler kapsamından çıkarıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişim ve kullanım ücretlerinin ödenmesi evrensel hizmetler kapsamından çıkarıldı, söz konusu hizmetin KYK bütçesinden karşılanması imkanı sağlandı.

"Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamına Alınması ile Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmetler Kapsamından Çıkarılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre bilgi toplumunun oluşumuna katkı sağlanması ve internet kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle bilgiye erişim imkanlarının artırılması amacıyla KYK Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişim ve kullanım ücretlerinin ödenmesinin evrensel hizmetler kapsamına dahil edilmesine yönelik düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

Evrensel hizmetler, Türkiye sınırları içinde coğrafi konumlarından bağımsız olarak herkes tarafından erişilebilir, önceden belirlenmiş kalitede ve herkesin karşılayabileceği makul bir bedel karşılığında asgari standartlarda sunulacak, internet erişimi de dahil elektronik haberleşme hizmetleri ile kanun kapsamında belirlenecek Diğer hizmetler olarak tanımlanıyor.

Bu kapsamda KYK Genel Müdürlüğüne bağlı tüm öğrenci yurtlarında yaklaşık 500 bin öğrenciye internet hizmeti verilmeye devam edilecek.


Karar Sayısı : 2016/9104
Ekli "Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamına Alınması ile Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamından Çıkarılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 7/6/2016 tarihli ve 42217 sayılı yazısı üzerine, 5369 sayılı Evrensel Hizmet Kanununun 5 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 13/6/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.

BAZI HİZMETLERİN EVRENSEL HİZMET KAPSAMINA ALINMASI İLE BAZI HİZMETLERİN EVRENSEL HİZMET KAPSAMINDAN ÇIKARILMASINA İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KARAR

MADDE 1- 5/2/2014 tarihli ve 2014/6055 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamına Alınması ile Bazı Hizmetlerin Evrensel Hizmet Kapsamından Çıkarılmasına İlişkin Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Bu Karar 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

ÇIKARILAN MADDE

Madde 1 - (1) 5369 sayılı Evrensel Hizmet Kanununun 5 inci maddesinde yer alan evrensel hizmetler kapsamına aşağıda yer alan hizmetlerin dahil edilmesi kararlaştırılmıştır.
a) Bilgi toplumunun oluşumuna katkı sağlanması ve internet kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle bilgiye erişim imkanlarının arttırılması amacıyla, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarının internet erişim ve kullanım ücretlerinin ödenmesi.
b) Bilgi ve iletişim hizmetleri teknolojilerinden engellilerin eşit fırsatlarla yararlanması, toplumsal hizmetlerden faydalanmalarının önündeki engellerin giderilmesi ve bu alanda yaşanan sorunların çözümüne ilişkin tedbirlerin arttırılması ve desteklenmesi için, Üçüncü El Bilişim Projesi, Üçüncü Göz Bilişim Projesi ve Üçüncü Kulak Bilişim Projesi ile bu kapsamdaki diğer projelerin gerçekleştirilmesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber