Türkiye hafta sonu üşüyecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk ve yağışlı hava, yurdu etkisi altına almaya başladı. Doğu'da hava sıcaklığı eksi 22'ye kadar indi. Hafta sonu sıcaklıklar daha da düşecek

Kış soğuk yüzünü gösteriyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayan kar yağışı özellikle Erzurum ve Ardahan'da etkili oluyor. Yurt genelinde soğuk hava aralık sonuna kadar etkisini sürdürecek.

MARMARA BÖLGESİ: Marmara Bölgesi'nde önümüzdeki günlerde sıcaklık yine 10 derecenin altında olacak. Hafta sonu genelikle bulutlu geçecek. Gece sıcaklığı Edirne'de -3, Kocaeli'de 1 dereceye kadar inecek.

İÇ ANADOLU: Konya-Sivas çevrelerinde kar yağışı sürüyor. Bölge genelinde bulutlu bir hava var. Hafta sonu ise gökyüzü açıyor, bu nedenle kuvvetli ayaz görülecek. Gece sıcaklığı -10 derecenin de altına inecek.

EGE BÖLGESİ: Hava parçalı bulutlu, ancak poyraz kuvvetli estiğinden, oldukça soğuk oluyor. Hafta sonu iç kesimlerde sis oluşacak. Yarın sıcaklık 1-2 derece artsa da, soğuk etkisini sürdürecek. Denizli 11, Bodrum 13, Kütahya 2 derece.

KARADENİZ, KARLA-KARIŞIK

AKDENİZ VE GÜNEYDOĞU BÖLGESİ: Bulutlanma yer yer fazla. Bu iki gün rüzgarın da etkisi ile hava 4-5 derece soğuyacak. Bu gece kuvvetli ayaz oluşacak, sera üreticileri tedbir almalılar. Antalya 16, Gaziantep 11 derece.

DOĞU ANADOLU: Doğu Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Hafta sonu ise hava açmaya başlayacağından, kuvvetli soğuk etkili olacak ve gece sıcaklığı -22 dereceye kadar inecek. Gündüz ise Erzurum -1, Malatya 6, Van 2 derece.

KARADENİZ BÖLGESİ: Yağışın en uzun kalacağı bölge. Yaklaşık beş gün daha devam edecek ve hava daha da soğuyacak. Bolu'da yağış hafif. Amasya-Tokat, Gümüşhane ve Artvin'e kadar uzanan iç kesimlerde ise yağış kar şeklinde sürüyor. Trabzon-Artvin arası yağmurlu. Yarın ve Pazartesi günü özellikle Doğu Karadeniz'de rüzgar ile birlikte karla karışık yağmur şiddetini artıracak. Trabzon 7, Samsun 5, Bolu 4 derece.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Bu anara elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı uçak seferleri de aksadı. Türk Hava Yolların'nın (THY) Ankara-Van seferini yapan uçak, Van'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'na yönlendirildi. THY'nin İstanbul-Van ile Pagasus Hava Yolları'nın İzmir-Van seferleri de Van'daki hava koşulları nedeniyle gecikmeli olarak yapıldı. THY'nin İstanbul-Sivas uçak seferleri de hava koşulları nedeniyle karşılıklı iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber