YÖK, dekan atamasında da sıra değiştirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversitelerde yapılan seçimlerde en çok oyu alan rektör adaylarının sıralarını zaman zaman değiştirerek atama için Cumhurbaşkanlığı'na sunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bu kez de dekan seçimlerinde benzer bir işlem yaptı. YÖK'ün, öğretim üyeleri arasında yapılan seçimde en yüksek oyu alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorap-çıoğlu yerine Dekan Yardımcısı Erol özdiler'i atadığı öğrenildi.

YÖK Genel Kurulu dün YÖK Başkanı Erdoğan Teziç başkanlığında toplandı. Toplantıda çeşitli üniversitelerin fakültelerine dekan ataması yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; Ankara Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi için 15 Aralık 2006'da dekan seçimliği yapıldı. Dört adaym yarıştığı seçimde Çorapçıoğlu 237 oy alırken, 158 oy aralarında özdiler'in de bulunduğu diğer üç aday arasında dağıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Araş, dekan atamasının yapılması için YÖK'e gönderdiği listede Çorapçıoğlu'nun ismine ilk sırada yer verdi.

Ancak, dün toplanan genel kurulda şok bir karar çıktı. Üçüncü dönem dekanlık yapmaya hazırlanan Çorapçıoğlu yerine özdiler'in atanması Ankara Üniversitesi'nde de şaşkınlık yarattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber