MEB bütçesiyle ilgili kitapta laiklik çiğnenmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Mustafa Gazalcı, TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) bütçesi görüşülürken dağıtılan kitabın 35. sayfasında, açıkça laikliğin ve öğretim birliğinin çiğnendiğini kaydetti.

Gazalcı, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de yapılan MEB bütçesi görüşmelerine değindi.

Görüşmeler sırasında 2007 Yılı Bütçe Tasarısı adlı kitap dağıtıldığını belirten Gazalcı, şunları kaydetti:

"Kitabın 35. sayfasında açıkça laiklik, öğretim birliği çiğnenmektedir. Burada, 'Din, insanın doğru düşünmesine, kendi varlığının farkında olmasına ve en iyi şekilde kendini gerçekleşmesine katkıda bulunan bireysel ve sosyal bir gerçektir. Eğitimin evrensel nitelik taşıyan amaçlarının gerçekleşmesi için de dinin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlıklı bir din anlayışı, eğitimin temel amaçları olarak karşımıza çıkan... hususlarda etkin olmasını sağlamaktadır' denilerek, eğitim ile din karıştırılmıştır. Öğretim birliği bozulmuştur."

Bu ifadelerin, Anayasa'nın 2. ve 42. maddelerine de aykırı olduğunu ifade eden Gazalcı, cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, dün bütçe görüşmeleri sırasında İngiliz bilim adamı Darwin için hiç gereği yokken 'Türk ırkını aşağılamıştır' dediğini ifade etti. Evrim kuramının sahibi Darwin'in bu sözü etmesinin, ortaya koyduğu kurama aykırı olduğunu kaydeden Gazalcı, şunları kaydetti:

"Kaldı ki, onun uzun araştırmalar sonucunda ortaya koyduğu kuram, bilim adamlarınca kabul görmüş, en azından bugüne değin çürütülememiştir. Ama nedense bilimi öğretmekle sorumlu, en azından doçent sanını taşıyan Çelik, Bakanlığı sırasında evrim kuramı yerine yaradılış inancını öne çıkarmış, ders kitaplarına onu aldırmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber