Bakan Çelik:Sosyal projeleri hayata geçirip yoksullara eğitim imkânı sağladık

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa'da yer alan 'sosyal devlet' ilkesini uygulamaya geçirerek, parası olmadığı için okuyamayan gençlerin önünü açtıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'sosyal devlet' ilkesini hayata geçirerek, fakir fukaraya okuma imkanı sağladıklarını söyledi. Zaman'a konuşan Bakan Çelik, 26 ana başlık altında yürüttükleri burs, kredi ve yurt imkanlarını kapsayan 'sosyal yaşam projeleri'nin eğitimin geleceğine büyük katkı yapacağını anlattı. Sadece ortaöğretim alanında ve bir kısmı kızlar için 200'den fazla lise yurdu yaptıklarını kaydeden Çelik, "Aslında, verdiğimiz burslar, krediler, açtığımız yurtlar ve bu yurtlara yaptığımız katkılar ile yemek yardımları gibi desteklerimiz yoksula, fakire okuma imkanı vermektetir." dedi. 230 bin kız çocuğunun okula kavuştuğunu bildiren Bakan Çelik, her yıl 120 bin fakir ilköğretim ve lise öğrencisine ayda 55 YTL burs desteği verdiklerini açıkladı. Fakir ve ulaşım imkanı olmayan öğrenciler için yurt ve pansiyon imkanı sunduklarını hatırlatan Çelik, bu durumdaki öğrencilerin kaldığı yatılı ilköğretim okullarını her yönüyle yenilediklerini vurguladı.

Taşımalı eğitimdeki 680 bin öğrenciye her gün sıcak yemek verdiklerini anlatan Bakan Çelik, neredeyse Türk ordusunun yarısı kadar öğrenciyi de yatılı ilköğretim ve lise yurtlarında barındırdıklarını kaydetti. Çelik, aileleriyle birlikte tarlada çalışan çocukların okul dışında kalmaması için 'Tarladan Okula Projesi'ni hayata geçirdiklerini, değişik sebeplerle daha önce kapatılan 3 bin köy okulunu yeniden hizmete açtıklarını belirtti. Özürlü çocukların da kamu imkanlarıyla ücretsiz olarak okula getirildiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı, özründen dolayı okula gidemeyenlere evde eğitim imkanı sunduklarını, kimsenin eğitimin dışında kalmaması için de telafi eğitimi verdiklerini anlattı. Hüseyin Çelik, özürlü çocukların eğitimleri için ailelerine yılda 4 bin 320 YTL ödediklerini söyledi.

376 milyon bedava kitap dağıtıldı

Bakan Hüseyin Çelik ilköğretim öğrencilerine 4 yılda 376 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttıklarını, ortaöğretim öğrencilerine de bu yıl 35 milyondan fazla ders kitabı verdiklerini aktardı. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca üniversite öğrencilerine ödenen kredi ve burs miktarının dört yılda yüzde 333 arttığının altını çizen Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu tarafından nüfusun en muhtaç kesiminin eğitim hizmetlerinden yararlanması için 18 ile 39 YTL arasında eğitim yardımı yapıldığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber