40 bin emniyet mensubu kadına karşı şiddet konusunda eğitilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadına karşı şiddeti polis engelleyecek

İçişleri Bakanlığı ile Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü arasında yarın imzalanacak protokol ile polis ''Kadına Karşı Şiddete Son'' kampanyasına destek verecek.

Protokol kapsamında 921 polis merkezi ile 276 karakolda çalışan yaklaşık 40 bin emniyet mensubuna, kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve diğer ilgili kanunların uygulanması konularında ''farkındalık ve duyarlılığı artırmak'' amacıyla hizmet içi eğitim verilecek.

İki aşamada gerçekleştirilecek eğitim programının ilk bölümünde bölge merkezi olarak tespit edilen İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Samsun, Bursa, Kayseri, Adana, Antalya ve diğer illerden eğitim ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen yaklaşık 250 personel yetiştirilecek.

İkinci aşamada ise yetiştirilen bu eğitici kadro ile 81 İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis Merkezlerinde ve Karakollarda çalışan personelin eğitilmesi sağlanacak.

Eğitimlerin verimliliği ile ilgili ölçme ve değerlendirmeler ise Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanlarınca ortaklaşa yapılacak.

Planlanan eğitim projesi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından benimsenen ''Polisin Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans Prensibi'' çerçevesinde titizlikle yürütülecek.

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılacak söz konusu eğitim iş birliğinin esaslarını belirleyen protokol, yarın Ankara'daki Hilton Oteli'nde düzenlenecek basın toplantısında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından imzalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber