Aile Bakanı Kaya'ya 3. açık mektup

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın; Dr. Fatma Betül SAYAN KAYA'ya 3. Açık Mektup

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2016 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanı Kaya'ya 3. açık mektup

"Bu Büyük Aileye,
Bir Bayram Hediyesi vermek ister misiniz?"

Sayın Bakanımız;
Bu büyük ailenin mensubu olan bizler, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına girmiş personelleriz.

Yaşadığımız mağduriyetin son kısmı hakkında, sizi haberdar edebilmek ve sizin yardımınızı alabilmek için bu mektubu kaleme almak zorunda kaldık.

Girmiş bulunduğumuz sınav, maalesef bir yılan hikayesine döndü. Sınavın bir aşamasından başka bir aşamasına geçiş oldukça sıkıntılı oldu, şöyle ki, tercihlerin alınmasına başlanma süreci için, şahsınıza 2 adet açık mektup yazmak zorunda kaldık ve Kaleme aldığımız bu mektupları MEMURLAR NET sitesinde yayımlatabildik. Açık mektuplarımızı yayımlayan MEMURLAR NET'in sayın editörüne, yöneticilerine ve emeği geçenlere bu vesile ile TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYOR ve TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Tercihlerin alınma süreci başladı başlamasına ama, Ülkemizde üzücü bir olay gerçekleşti. Bu malum olay sonrasında tercihlerin alınma süreci tamamladı.

Öncelikle, devlet işleyişinin normale dönmesini bekledik. Memur izinlerinin serbest bırakılması ile, işleyişin normalleştiğini gördük.

Ardından, Bakanlığımızın Yer Değiştirme Atamalarının tebliğ aşamasına gelmesini bekledik. Bu durum, atamaların PYS sisteminde yer almasıyla gerçekleşti.

Artık sıra Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği tercih sonuçlarının açıklanmasına geldiğini düşünmüştük ki, maalesef 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü itibariyle, düşündüğümüz gibi olmadığını, üzüntüyle öğrendik. Bu durum bize, bir kez daha açık mektup yazma zorunluluğu ortaya çıkardı.

Bizler, bu büyük Ailenin birer fertleri olarak, bugüne değin sabırla bekledik.

"Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir." Sözünün manasına mana katabilmek için bekledik.

Beklemenin, insan yaraladığını bildiğimiz halde, yaralanmayı göze alarak bekledik.

Sabrı, çatlatırcasına bekledik.

23 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 28 gündür bekliyoruz. Normalde 7 günde bitirilebilecek bir işlem için, 28 gündür bekliyoruz.

Telefon açıyoruz Merkeze, Merkezden cevap alıyoruz, "herşey hazır ama, sonuçları açıklaması için talimat bekliyoruz." diye.

Yetkili sendikamız SAĞLIK SEN Genel Başkanı Sayın, Metin MEMİŞ, tercih sonuçlarının açıklanmasını gündeme taşıyor. Sonuç mu?

Ve, biz, yine bekliyoruz.

Beklemek, Beklemek, Ahh! o beklemek.

Beklemek, psikolojimizin tehlike sinyalleri vermesine neden oluyor. Görevimize konsantre olamıyoruz.

Peki ya şuna ne demeli?

Okulların kayıt tarihleri geldi çattı. Şimdi soruyoruz. Tayinimiz çıkacak mı, çıkmayacak mı? Ben çocuğumu, şu an görev yaptığım yerdeki okula mı, yoksa tayin olacağım yerdeki okula mı kayıt yaptırmalıyım?

Bu büyük ailenin, birer ailesi olarak, Ailecek beklemekten mahvoluyoruz!

Sayın Bakanımız;

Bizler, burada geyik muhabbeti yapmıyoruz, içinde bulunduğumuz ruh halimizi anlatıyoruz. Hayatımızın en kritik aşamasındaki bu sorunu çözmek için, sizi haberdar ediyoruz.

Ve diyoruz ki,

Önümüzdeki Kurban Bayramı için, "Çam sakızı çoban armağanı" misali, bu büyük ailenin fertlerine, bir bayram hediyesi vermek istemez misiniz?

Eğer cevabınız olumlu ise,

"Gün, bu gündür."

BEKLEMEDEN, TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI İÇİN BİR TALİMAT VEREBİLİR MİSİNİZ? BİZLER DE, BAYRAMIMIZI, "ÇİFTE BAYRAM" OLARAK KUTLAYALIM.
BU BAYRAM ÖNCESİ, MÜJDEYİ BİZLERDEN ESİRGEMEYECEĞİNİZE OLAN İNANCIMIZI MUHAFAZA EDİYORUZ.
BU YAPACAĞINIZ ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI ŞİMDİDEN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
SAYGILARIMIZLA.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber