Kilis'te okullarda 'sarılık' şüphesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kilis'te, ilköğretim okullarında içme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen "sarılık" hastalığı şüphesiyle 50'ye yakın öğrenci tedavi altına alındı.

Kilis Gazi İlköğretim Okulu'nda hafta başında rahatsızlanan öğrenciler Kilis Devlet Hastanesi ile özel kliniklere kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde sarılık hastalığına yakalandığı belirlenen öğrencilerin bazıları tedavileri yapıldıktan sonra evlerine gönderildi. Bazı öğrencilerin ise tedavileri sürüyor. Gazi İlköğretim Okulu'nda görülen sarılık hastalığının sebebi olarak okuldaki içme suyu tahmin ediliyor.

Kilis Devlet Hastanesi'nde 13 öğrencinin tedavisi sürdürülürken, Hekim TIP Özel Kliniği'ne bir hafta içerisinde 20'ye yakın sarılık vakası geldi. Klinik Doktoru Atilla Aktürk, son bir hafta içerisinde 20'ye yakın sarılık şüphesiyle hasta geldiğini belirterek, "Bu hastalarımızdan durumu ağır olanları hastaneye sevk ettik. Şu an 9 çocuğumuz bizim gözetimimizde, tedavilerini yaptıktan sonra evlerine gönderdik. Bu 9 öğrencimiz kliniğimiz tarafından gözetim altına alınmıştır. Sarılık hastalığı sıvı alımı, içme suyu ve tuvalet alışkanlığından kaynaklanır" dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nden doktorlar ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kent genelinde okullarda incelemelerde bulundu, öğrencilere hastalık konusunda bilgi vermeye başladı.

Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, hastalık şüphesi üzerine Sağlık İl Müdürlüğü ile irtibata geçildiğini belirterek, "Okuldaki içme sularından numune aldık. sağlık İl Müdürlüğü gereken çalışmayı yapıyor. Bu çalışmalar tamamlanmadan bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.

Öğrenci velileri ise bir an önce yetkililerin tedbir alması gerektiğini ifade ettiler. Öte yandan sarılık hastalığının il genelinde salgın olarak yayılmasından endişe ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber