Başbakan, bayram müjdelerini Diyarbakır'dan açıklayacak

Başbakan Binali Yıldırım, terörle yıkılan Doğu ve Güneydoğu'yu yeni bir çehreye kavuşturacak adımlar için bayram müjdelerini bugün Diyarbakır'dan açıklayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 04 Eylül 2016 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan, bayram müjdelerini Diyarbakır'dan açıklayacak

Ayfer Mallı

Gönül Köprüsü projesi kapsamında bakanlar Doğu ve Güneydoğu ziyaretlerine başladı. Paketle, tarım, ulaşım, enerji, sağlık, turizm ve eğitim gibi alanlarda yatırımcıya teşvik verilecek.

100 İŞADAMIYLA ÇIKARMA

2019'a kadar devam edecek teşvik paketiyle kurulan işletme ve fabrikaların ürünlerinin pazarlanması için de devlet desteği sağlanacak. Önümüzdeki günlerde de bakanlar yanı sıra 100 kadar iş adamı ve sporcunun bölgeye giderek yardımlarda bulunacak ve gönül köprüsünde görev alacak. Belirlenen kardeş illere gidilerek vatandaşın sorunları paylaşılacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Orada halk bu teşvik paketine sahip çıkmalı. Dolayısıyla oraya gidecek yatırımcının önünün açılması ve oradaki esnafın desteklenmesi lazım" dedi.

Son söz vatandaşın

Bölgenin yatırım yapıldığı andan itibaren cevap verdiğine işaret eden Palandöken, "Biliyorsunuz hava yolları yapıldı kötü mü oldu? Uçaklarda yer bulamıyorsunuz. Hayvancılığa yatırım yapıldı orada hayvan üretimi başladı. Vatandaş son sözünü meydanlarda söyledi. Dediler ki tek bayrak, tek millet, tek vatan şimdi yatırım için tam zamanı. Bir şey yapılacaksa şu anda yapılmalı" şeklinde konuştu.

Üzerimize düşeni yaparız

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ise, gerçekleştirilecek olan teşvik paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Terörün finansal kaynaklarının kurutulması gerektiğine dikkat çeken Tellioğlu, şöyle konuştu: "Biz mütehaitlik sektörü olarak her türlü göreve hazırız. Ayrıca, devletimiz ve kardeşliğimiz adına taş üstüne taş koymaya hazırız."

İstihdama ivme kazandıracak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar da, "Cazibe merkezleri oluşturularak gerek üst yapının yapılması gerekse alım garantisinin verilmesi gibi destekler önemli. Bunların üretime, istihdama ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi. Sayar, esnafa nefes aldıracak teşviklere dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber