Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen askerler, memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2016 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit askerler son yolculuklarına uğurlandı

ADANA (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Demirçi (24), memleketi Adana'nın Aladağ ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Demirçi'nin cenazesi, askeri uçakla Adana'ya getirildikten sonra Merkez Sabancı Camisi'nde tören düzenlendi. Cenaze daha sonra karayolu ile Aladağ ilçesinde götürüldü.

İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Demirçi'nin cenazesi, tekbirler eşliğinde Ceritler Mahallesi Böğürtlen Mevkisindeki mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, İlçe Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, öteki ilgililer, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TOKAT - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'un cenazesi, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Yavuz'un cenazesi, askeri uçakla Tokat Havalimanı'na getirildikten sonra karayolu ile Zile ilçesine götürüldü.

Şehit Yavuz'un Türk bayrağına sarılı tabutu Belediye Meydanı'na getirildi. Burada şehidin annesi Firdevs, kardeşleri ve akrabaları uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Ahmet Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yavuz'un cenazesi, Evrenköy köyünde toprağa verildi.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AFYONKARAHİSAR - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Aral'ın cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığından alınarak, helallik alınması için Taşoluk beldesindeki babaevine getirildi.

Şehidin annesi Kıymet Aral, oğlunun nişanlısı Sultan Çalışkan'a sarılarak, "Ben seni gelin alacaktım." diye gözyaşı döktü.

Şehit babası Ali Aral, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugünü düğün olarak kabul ediyorum. Allah nazarında hepiniz hoşgeldiniz. Oğlum şehit oldu. Onurunu ve gururunu yaşıyorum ama itlere söyleyeceğim üç beş lafım olacak. Bu itler duysunlar; bir tane Yunus şehit olduysa binlerce, on binlerce Yunus, Ali, Hasan ve Mehmet arkasında hazırdır. Bir oğlum daha asker. Gerekirse ben de giderim. Canımı feda ederim bu vatan için. Vatanımızı bölemeyecekler, mümkün değil. Gerekirse 40, 50 yaşın üzerine seferberlik çıkarılsın. Vallahi billahi gönüllü giderim. Şu anda vallahi cepheye giderim ama bitsin artık. Benden sonra bir acı yaşanmasın." diye konuştu.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, belde meydanına götürüldü. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

KAHRAMANMARAŞ - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Haşim Yenigül (27) memleketi Kahramanmaraş'ta defnedildi.

Şehit Yenigül'ün Türk bayrağına sarılı naaşı Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınarak Onkişubat ilçesi Dumlupınar Mahallesi Gedemenli Caddesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından şehit Yenigül'ün naaşı, kalabalık konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirilerek, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu.

Protokol üyeleri, şehidin babası Metin Yenigül'e taziye dileklerini iletti.

Şehidin annesi Fatma Yenigül, gözyaşları arasında gelini Leyla ve torunu Metin Musab Yenigül'e sarılarak, "Bunlar benim kuzularım. Haşim'im kuzumdu, ölmedi." diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze törenine şehidin eşi Leyla Yenigül Türk bayraklı tişörtle, oğlu Metin Yenigül ise askeri üniformayla katıldı.

Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından şehit Yenigül'ün cenazesi Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Cenaze törenine, Yenigül'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ve İmran Kılıç ile İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

KONYA - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar'ın cenazesi, Sarayönü ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Konya Havalimanı'nda Vali Yakup Canbolat, askeri ve mülki erkan ile yakınları tarafından karşılanan şehit Uçar'ın cenazesi, önce helallik alınmak üzere Ladik Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından, Uçar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu yüzlerce kişinin omuzlarında mahalle meydanına getirildi. Şehidin eşi Zeliha, babası Şaban ve annesi Sıdıka Uçar'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Şehidin kardeşi Bünyamin, babası Şaban Uçar'ı, "Şerefsizlere fırsat verme baba, dik dur. Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun. Dik dur, hainler sevinmesin." diyerek teselli etti.

Törene katılan şehidin 2 yaşındaki oğlu Muhammed'in, tören boyunca ağlaması, herkesi duygulandırdı.

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Ahmet Hüdai Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ADANA - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan piyade uzman çavuşlar Hulusi Emre Dilci (22) ve Murat Demirçi (24) için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Dilci ve Demirçi'nin cenazeleri, uçakla getirildikleri Adana'da törenin düzenleneceği Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Tören sırasında Dilci ve Demirçi'nin ailesi ve yakınları tabutlara sarılıp gözyaşı döktü. Demirçi'nin 10 yaşındaki kız kardeşi Sude, üzerinde Türk bayrağı olan 9 yaşındaki kardeşi İsmail ile askerden izin alarak gelen kardeşi Veli Demirçi de törene katıldı. Veli Demirçi, kardeşini asker selamı vererek uğurladı.

İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Dilci'nin cenazesi Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verildi.

Demirçi'nin cenazesi ise toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine gönderildi.

Törene, Dilci ve Demirçi'nin ailelerinin yanı sıra, Vali Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Yılmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

KÜTAHYA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın (29) cenazesi, memleketi Kütahya'da toprağa verildi.

Kütahya'ya uçakla getirilen Şehit Uzman Çavuş Yaşar'ın naaşı, helallik alınması için ilk olarak Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Evin önünde helallik alındıktan sonra duaların okunması sırasında şehidin eşi Canan, annesi Havva, babası Mehmet, kardeşleri Şükrü ve Ersin Yaşar tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Daha sonra şehidin naaşı Kütahya Ulucami'ye götürüldü. Buradaki törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu sırada ayakta güçlükle duran şehidin babasını Vali Nayir, teselli etti.

Bu arada, şehidin kızları 8 yaşındaki Ecrin ve 1,5 yaşında Melek, törene asker üniformasıyla katıldı. Ecrin, babasını asker selamı ile son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin cenazesi, İl Müftü Vekili Veysel Kükrek'in kıldırdığı namazın ardından Hava Şehitliğine defnedildi.

SAKARYA - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serkan Gedikli'in cenazesi, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde toprağa verildi.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan karayoluyla Büyükyanık Mahallesi'ndeki babaevine getirilen şehit Gedikli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmasının ardından mahalle camisine götürüldü.

Burada şehidin tabutuna sarılan anne Semra ve kız kardeşi Elif Gedikli, gözyaşı döktü.

Büyükyanık Camisi'ndeki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, İl Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun, askeri erkan, polis ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Gedikli'nin naaşı, askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu.

Bir süre top arabasında taşınan şehit Uzman Çavuş Serkan Gedikli'nin naaşı vatandaşların omuzlarında getirildiği Büyükyanık Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber